Clara Ribera
"Diuen que som massa joves per fer segons què, però penso que tenim la millor edat per fer aquest tipus de coses." La Clara Ribera és de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) i estudia 2n de Batxillerat d'Humanitats i ciències socials a l'Escola Pia de Nostra Senyora de Barcelona. Tot i que encara no sap ben bé a què es vol dedicar, té més o menys clar que el que li agrada és el món de la comunicació.
Els Protagonistes de Sistemes Microinformàtics i Xarxes
"Actualment a Espanya existeix una demanda de professionals relacionats amb la informàtica i les noves tecnologies que obliga les empreses a buscar en altres països a causa de la mancança que hi ha aquí." Un professor i un estudiant del cicle formatiu de grau mitjà en Sistemes Microinformàtics i Xarxes et donen a conèixer la professió i els estudis.
Cuidador de malalts d'Alzheimer
Fer-se càrrec d'una persona amb demència no és senzill, requereix molta paciència i coneixements per poder suportar la situació. Per això és tan important la figura del cuidador de malalts d'Alzheimer. Et descrivim les funcions d'aquest professional, les seves sortides laborals i els estudis que hauràs de cursar per poder-ne exercir. Els malalts diagnosticats amb la malaltia o mal d'Alzheimer pateixen una malaltia neurodegenerativa que es manifesta especialment amb la pèrdua progressiva de memòria a causa de la mort de les cèl·lules nervioses i l'atròfia de diferents zones del cervell. Segur que has sentit parlar d'aquesta malaltia i de la necessitat, cada vegada més gran, de professionals que tinguin cura dels homes i dones que la pateixen, ja que són persones que a mesura que aquest mal avança, poden anar mostrant confusió mental, irritabilitat i agressió, canvis d'humor, trastorns del llenguatge, pèrdua de la memòria a llarg termini i una predisposició a aïllar-se.
Practica altres llengües
En aquest món globalitzat els idiomes són essencials. Són moltes les empreses que cerquen nous empleats que posseeixin aquesta competència transversal. Saber altres llengües li dóna més valor al teu currículum a l'hora de trobar feina. A més a més, tenint en compte la conjuntura econòmica i l'elevada taxa d'atur actual, són molts els joves que decideixen marxar a l'estranger a treballar. Per a tots ells conèixer un altre idioma és necessari i cal prendre-s'ho seriosament perquè és una gran oportunitat per millorar el perfil professional i descobrir noves cultures i altres maneres de fer.
El protagonista d'Aviació Comercial
"L'estudiant haurà de preparar el nivell d'anglès, així com els coneixements científics, per facilitar la seva introducció al món aeronàutic." Èric Besora Vilardaga és graduat superior en Aviació Comercial - Pilot de Transport de Línia Aèria i professor del grau en Pilot d'Aviació Comercial i Operacions Aèries al Centre d'Estudis Superiors de l'Aviació (CESDA) de Reus (Tarragona).
Cursos d'estiu
Si aquestes vacances vols que siguin diferents i treure'ls profit de veritat, et proposem que facis un curs d'estiu. Podràs conèixer gent nova, una altra ciutat o país i, per descomptat, adquirir coneixements i experiència. Cada vegada són més les universitats, escoles universitàries i acadèmies que decideixen obrir les seves portes a l'estiu i organitzar cursos d'una temàtica específica capaç d'atreure persones d'arreu. T'expliquem en què consisteixen i com pots trobar el que més s'adeqüi a tu.
Xènia Besora
"La direcció artística consisteix en prendre diferents decisions per crear l'estètica artística d'una pel•lícula." La Xènia Besora Sala té 30 anys, és de Reus (Tarragona) i està llicenciada en Belles Arts. Actualment viu a Mèxic on treballa com a directora artística en diferents projectes audiovisuals.
Els Protagonistes d'Eficiència Energètica i Energia Solar Tèrmica
L'alumnat del CFGS en Eficiència Energètica i Energia Solar Tèrmica ha de tenir una bona base en física, matemàtiques, dibuix i idiomes. Un professor i un estudiant del cicle formatiu de grau superior en Eficiència Energètica i Energia Solar Tèrmica t'expliquen en què consisteixen aquests estudis.
Especialista en la protecció de dades personals
L'especialista en la protecció de dades personals és l'encarregat de fer complir la Llei Oficial de Protecció de Dades Personals (LOPDP). La seva responsabilitat és la de protegir, des del punt de vista legal, les dades personals del seu client, bé sigui una empresa o bé una persona física.
Els Protagonistes d'Enginyeria Alimentària
Cal que els alumnes del grau en Engiyeria Alimentària se sentin atrets per l'enginyeria, la tecnologia i la ciència dels aliments. Un professor i una estudiant del grau en Enginyeria Alimentària et donen a conèixer aquests estudis i la situació del mercat laboral en acabar la carrera.