Marina Andrés Brull
"Treballar a Gal·les ha estat cosa de l'atzar, però els estudis i la formació per arribar fins aquí són, sens dubte, fruit del meu esforç." Marina Andrés té 32 anys i és de l'Ampolla (Tarragona). És enginyera tècnica agrícola, especialitzada en indústries agroalimentàries (Universitat Rovira i Virgili) i enginyera agrònoma, especialitzada en biotecnologia (Universitat de Lleida). A més, ha estudiat un any a la Università di Bologna, a Itàlia, gràcies a una beca Erasmus. També ha fet un màster de recerca en el camp dels polisacàrids a la University of Wales.
El protagonista de Relacions Laborals
"Per cursar el grau en Relacions laborals són essencials la disciplina de treball i l'esforç." David Lantarón Barquín és doctor en Dret i imparteix l'assignatura de Dret del treball I, matèria obligatòria que s'imparteix en el segon curs de Relacions laborals a la Facultat de Dret de la Universidad de Cantabria.
CFGM en Planta química
Amb el cicle formatiu de grau mitjà en Planta química podràs encarregar-te de la barreja i la producció, entre altres tasques, de productes i líquids químics. T'expliquem amb detall en què consisteixen aquests estudis i quines són les seves vies d'accés i sortides professionals.
Operador de planta de recuperació i separació de residus
Els components reciclables com el plàstic, el paper i cartró, el vidre, els materials fèrrics i el compost orgànic es porten a una planta de recuperació i separació de residus. Allà se seleccionen i, posteriorment, es tracten i es converteixen en materials reutilitzables. Et donem a conèixer en què consisteix la feina d'un operador de planta de recuperació i separació de residus i els estudis que hauries de cursar per dedicar-t'hi.
Treballa a l'estranger
Si vols anar-te'n a l'estranger a treballar, però no saps quins passos has de seguir, llegeix les diferents opcions que tens a continuació. Et donem a conèixer diferents recursos que et seran útils si estàs pensant anar-te'n a treballar a l'estranger.
El protagonista de Planta Química
"Als alumnes que els agradi el món de la química els animo a matricular-se en aquest cicle, ja que els permetrà tenir una professió amb molt futur." Oriol Vernet Blanch és llicenciat en Química i en Bioquímica per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Imparteix el mòdul d'Operacions unitàries, de set hores setmanals, del 1r curs del cicle formatiu de grau mitjà en Planta Química a l'IES Comte de Rius de Tarragona.
Aleix Llovet Vidal
"La gran particularitat del cotxe de radiocontrol elèctric que he inventat és que l'hidrogen no s'emmagatzema, sinó que es genera en el mateix vehicle a partir de residus d'alumini." Aleix Llovet Vidal, juntament amb el professor Xavier Salueña, de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial i Aeronàutica de Terrassa, ha creat el primer cotxe de radiocontrol que funciona amb anelles de llaunes de refresc.
El protagonista d'Enginyeria de l'Energia
"L'estudiant del grau en Enginyeria de l'energia ha de desenvolupar competències relacionades amb les tecnologies de producció, el transport i la distribució d'energia, entre d'altres." Raúl Sanz Martín és professor del grau en Enginyeria de l'energia a la Universidad Rey Juan Carlos.
Vull ser bomber
Aquest professional s'encarrega d'apagar incendis, evitar l'aparició o la propagació del foc, ajudar en accidents i rescatar les persones en perill, entre d'altres funcions. Llegeix què has de fer per ser bomber professional. Tingues en compte que aquesta informació és orientativa, ja que cada comunitat autònoma o cos professional té la seva pròpia regulació.
CFGS en Estètica
Encara que sàpigues que la bellesa és a l'interior, també creus que és molt important tenir cura de l'exterior, i per això t'interessa cursar el cicle en Estètica. T'expliquem amb detall el cicle formatiu de grau superior en Estètica, les sortides professionals que té i les vies per accedir-hi.