Cursos Relacionats

Cursos d'estiu

La formació també és per a l'època estival

Cursos d'estiu
Si aquestes vacances vols que siguin diferents i treure'ls profit de veritat, et proposem que facis un curs d'estiu. Podràs conèixer gent nova, una altra ciutat o país i, per descomptat, adquirir coneixements i experiència.
Cada vegada són més les universitats, escoles universitàries i acadèmies que decideixen obrir les seves portes a l'estiu i organitzar cursos d'una temàtica específica capaç d'atreure persones d'arreu. T'expliquem en què consisteixen i com pots trobar el que més s'adeqüi a tu.
En què consisteixen els cursos d'estiu?

Segur que ja saps que els cursos d'estiu són un tipus de formació que es realitza durant l'època estival. Però potser el que no tens tan clar és que són cursos intensius que es caracteritzen per barrejar les hores de classe amb altres activitats culturals.

Els cursos d'estiu poden ser per a qualsevol persona que vulgui actualitzar, conèixer o aprofundir temes del seu interès. Per això, el perfil de l'estudiant és molt divers a causa del component lúdic i divulgatiu d'aquesta formació, que pot comprendre des de conferències teòriques fins a visites a museus.


Temàtiques

Aquests cursos ofereixen un ampli ventall de temes, per això és important que determinis què en vols obtenir:

Fer alguna cosa totalment nova. Si el teu propòsit és poder realitzar alguna activitat totalment diferent del teu àmbit d'estudi o treball i només la pots dur a cap durant els mesos de vacances, aquesta formació t'ofereix la possibilitat d'introduir-te en el món de la dansa, la música, l'ecologia, etc.

Aprofundir en les competències transversals. El teu objectiu a través d'aquests cursos és poder millorar en alguna competència transversal, bé siguin idiomes, comunicació emocional, oratòria...

Donar-li un valor afegit al teu currículum. Mitjançant un d'aquests estudis també pots aprofundir en el coneixement d'alguna àrea específica i, d'aquesta manera, millorar i ampliar el teu perfil professional.


 
Preguntes clau

A més a més de la temàtica que t'interessi, hi ha altres elements que cal que tinguis en compte, com per exemple:

 • Durada: són cursos que poden ser de dies o de mesos.
 • Ubicació: aquesta formació es pot dur a terme al teu territori o a l'estranger.
 • Professorat: aquests cursos poden comptar amb docents natius o estrangers o contemplar la participació de professionals i experts en la matèria.
 • Metodologia: si és una formació en què es prioritza la teoria o la pràctica. Malgrat que, com t'hem comentat anteriorment, un percentatge del temps d'aquests cursos es dedica a la realització d'activitats culturals i turístiques com a forma d'aprenentatge.
 • Reconeixement oficial: si en finalitzar-lo rebràs algun diploma que certifiqui que has fet el curs o si se't convalidaran ETCS del grau universitari que estiguis realitzant.
 • Elements que inclou el curs: si la formació en qüestió s'exerceix fora del teu territori més pròxim és important que sàpigues si el viatge, la manutenció, l'estada i l'accés a certs punts d'interès, com museus o catedrals, està inclòs en el preu.
Com pot trobar-los?

Per trobar el curs d'estiu que més t'interessi pots:


 • Dirigir-te a una organització especialitzada en la selecció de formació.
   
 • Mitjançant el teu centre educatiu, sempre que tingui acords d'intercanvi amb altres instituts o universitats.
   
 • Trobar-lo tu mateix a través d'Internet. Per a això Educaweb posa a la teva disposició un cercador de cursos d'estiu i d'escoles i universitats d'estiu.