Practica altres llengües

Aprèn idiomes

Practica altres llengües
En aquest món globalitzat els idiomes són essencials. Són moltes les empreses que cerquen nous empleats que posseeixin aquesta competència transversal.
Saber altres llengües li dóna més valor al teu currículum a l'hora de trobar feina. A més a més, tenint en compte la conjuntura econòmica i l'elevada taxa d'atur actual, són molts els joves que decideixen marxar a l'estranger a treballar. Per a tots ells conèixer un altre idioma és necessari i cal prendre-s'ho seriosament perquè és una gran oportunitat per millorar el perfil professional i descobrir noves cultures i altres maneres de fer.
Consells

Pots aprendre una altra llengua pel teu compte o en una acadèmia o una escola oficial d'idiomes, marxant a l'estranger a treballar o a estudiar mitjançant una beca, com per exemple, Erasmus o MEC, o plantejant-te un voluntariat social.

En qualsevol cas, és important que hi posis de la teva part i, per això, has d'estar motivat i ser conscient que es tracta d'un procés a llarg termini.

Els experts assenyalen que al nostre país el percentatge de persones que parlen altres idiomes és molt baix perquè ens costa aprendre'ls. Això es deu, entre d'altres motius, a l'excessiva importància que se li dóna a la gramàtica a l'escola, deixant una mica de banda l'ús oral d'una llengua, o al poc acostumats que estem a escoltar altres idiomes pel fet de veure el cinema i la televisió doblats al castellà o català, factor que provoca que ens costi deixar-nos anar a l'hora de parlar.

És per això que et proposem diferents activitats que t'ajudaran a assimilar d'una manera amena la gramàtica, l'entonació i la pronunciació de l'idioma que estiguis estudiant o que vagis a estudiar:


  • Mira les pel•lícules en versió original. Si vols, la primera vegada que la vegis pots fer-ho amb subtítols en castellà per poder entendre la trama, però la segona vegada és millor que ho facis amb els subtítols en l'idioma original.

  • Assabenta't de l'actualitat a través de cadenes televisives o emissores d'altres països.

  • Escolta les cançons que t'agradin i intenta desxifrar-ne la lletra. Tant si t'has assabentat del que diu com si no, cerca-la a Internet per poder comprovar si el que has entès era correcte i poder veure les paraules que no has comprès.

  • Llegeix llibres, revistes i webs escrits en la llengua que vulguis aprendre i cerca en el diccionari aquells termes que no entenguis.

  • Relaciona't amb persones estrangeres o bé contactant amb acadèmies que ensenyin castellà o català a estrangers o anant a espais freqüentats per joves d'altres països.
Sabies que...?

Segons Juan Carlos Sanz Miguel, responsable de l'àrea d'idiomes de MasterD, en el Monogràfic d'Idiomes d'Educaweb, el coneixement d'idiomes incrementa en un 44% les possibilitats de trobar una feina. A més a més, per optar als perfils professionals mitjans i alts s'exigeix coneixements d'anglès en el 80% de les ofertes publicades.

L'anglès és l'idioma estranger més estudiat. Segons dades de la Comissió Europea, el 90% dels alumnes europeus estudien anglès en algun moment del seu ensenyament obligatori.


Enllaços d'interés sobre:


+ info