Judith Mateo
"El violí és un instrument molt exigent. Sempre l'he comparat amb la vida dels esportistes d'elit. Si no hi ha una dedicació diària és impossible arribar a ser campió olímpic." Judith Mateo ha fet més de 300 concerts com a violinista pels principals escenaris i festivals espanyols, així com per altres d'Irlanda, França, Itàlia, Palestina, Bèlgica, el Sàhara i Portugal.
Mediador
El mediador és un especialista en la resolució de conflictes entre dues parts antagòniques o contràries que no es posen d'acord. Des d'una posició neutral, aquest professional ha de trobar una solució acceptable i satisfactòria per a les parts implicades. Pot estar especialitzat en l'àmbit laboral, familiar o social. Et donem a conèixer les seves responsabilitats i els estudis que hauries de cursar per poder dedicar-t'hi.
Què puc fer si no he accedit als estudis que volia?
Comença el curs acadèmic i t'has quedat sense plaça en el cicle formatiu o el grau universitari que desitjaves cursar? No et preocupis, tens més possibilitats... Hi poden haver molts motius pels quals no has pogut entrar als estudis que volies: no tens prou nota o t'has despistat i has fet tard en la inscripció. Tant se val, perquè el resultat és el mateix. Anima't! Si t'ho proposes, aquest any no el tens perdut, sempre en pots treure alguna cosa profitosa.
La protagonista d'Estètica
"Tot i la greu crisi econòmica que vivim, el sector de la imatge personal necessita molts professionals, perquè no se satisfan totes les demandes." Núria Llorens Poca, professora del cicle formatiu de grau superior en Estètica a l'IES Cal•lípolis de Tarragona, t'explica com són aquests estudis i quines matèries hi imparteix.
Grau en Prevenció i seguretat integral
La seguretat integral i la prevenció comprenen diferents aspectes i àmbits, que van des de la prevenció i la higiene en el treball fins a la seguretat informàtica. T'expliquem en què consisteix aquest grau, les vies d'accés i les sortides professionals que pots tenir.
Lara Navarro Repetto
"Realitzar i produir documentals em permet acostar-me a la vida, tenir una cosmovisió de diferents grups socials i poder donar-ho a conèixer tot a través de la imatge." Lara Navarro és llicenciada en Comunicació audiovisual per la UniverCidade de Rio de Janeiro. Va treballar durant 10 anys en la indústria cinematogràfica i televisiva del Brasil, i el 2002 va rebre una beca Ibermedia per cursar un màster en documentals a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Cap de projecte de xarxes privades
El cap de projecte de xarxes privades s'encarrega de posar en funcionament la xarxa privada d'una empresa per interconnectar, per exemple, les diferents seus que té o perquè els seus empleats puguin accedir des de casa als sistemes de la companyia de manera segura. Et presentem aquesta nova professió: les funcions, les vies d'accés per poder exercir-la i les sortides professionals que té.
Formació professional en línia
Si vols cursar un cicle formatiu de formació professional, però per diferents motius no pots fer-lo en cap centre educatiu ni en l'horari presencial que ofereix, has de saber que tens a l'abast la modalitat en línia. Coneix quins són els cicles que pots estudiar en línia i els passos que has de seguir per cursar-los.
El protagonista de Prevenció i Seguretat Integral
"Per estudiar el grau en Prevenció i seguretat integral és important disposar de capacitat d'anàlisi i comprendre la societat en què treballen..." Agustí Vehí i Castelló és professor del grau en Prevenció i seguretat integral a l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El protagonista de Soldadura i Caldereria
"El cicle formatiu de grau mitjà en Soldadura i caldereria és per a aquell alumne a qui li agradi treballar amb les mans i amb les construccions metàl·liques de qualsevol tipus." Un professor del cicle et dóna a conèixer aquest ofici i els estudis.