Treballa a l'estranger

Recursos per trobar feina a l'estranger

Treballa a l'estranger
Si vols anar-te'n a l'estranger a treballar, però no saps quins passos has de seguir, llegeix les diferents opcions que tens a continuació.
Et donem a conèixer diferents recursos que et seran útils si estàs pensant anar-te'n a treballar a l'estranger.
On puc buscar feina?

  • Xarxa EURES: iniciativa duta a terme per la Comissió Europea i els serveis públics d'ocupació. Posen a la teva disposició una xarxa de cooperació per a l'ocupació i la lliure circulació de treballadors.

    En la seva pàgina web o directament a les oficines d'ocupació t'ajudaran i resoldran els dubtes que tinguis sobre aquest tema.

  • Empreses que t'interessin i que estiguin en un altre país. Generalment, les grans companyies tenen filials repartides pel món. Si n'hi ha cap que t'interessa i saps que té oficines a l'estranger, pots sol·licitar-hi una feina o unes pràctiques amb l'ajut del departament de recursos humans de la filial d'aquí o acudint directament a la que t'interessi.

  • Organismes internacionals.

  • Webs d'ocupació estrangers.

  • Empreses especialitzades en la recerca de feina a l'estranger.
+ info

Segons l'Eurobaròmetre de la Comissió Europea sobre la mobilitat dels joves a Europa, els tres motius més esmentats pel que fa a les dificultats que els joves espanyols experimenten a l'hora de cercar feina són: trobar-ne una a la seva ciutat o regió (55%), la inexistència d'ofertes disponibles relacionades amb els seus estudis (50%) i la baixa remuneració (47%).

A més, d'aquest estudi es desprèn que el 68% dels joves espanyols entre 15 i 35 anys volen anar a treballar a l'estranger.

A quin tipus de feina puc accedir?

Si tens alguna titulació, sigui universitària o de formació professional, la teva recerca d'ocupació pot anar enfocada cap als estudis cursats.

Però si el que vols és fer pràctiques professionals en una empresa europea, existeixen diferents programes que et permetran dur-les a terme:


  • Leonardo da Vinci: programa europeu de formació professional a través del qual, des del 1995, s'han organitzat estades de pràctiques en empreses a l'estranger per a joves.

  • Eurodissea: programa d'intercanvis de joves europeus que, com tu, volen tenir una experiència professional a l'estranger i fer una immersió lingüística.

  • Erasmus: a través d'aquesta iniciativa, els estudiants poden fer pràctiques professionals en una empresa o institució de la Unió Europea (UE).

Una altra opció per fer les pràctiques és adreçar-se a algunes de les institucions de la UE, com ara el Parlament Europeu.

Ara bé, si no tens qualificació, existeixen altres feines, com ara les relacionades amb el turisme, l'hostaleria o l'agricultura, que no requereixen cap tipus de formació.


Eines

Europass
Conjunt d'eines i models per presentar les capacitats i competències de manera comprensible a l'hora de buscar feina o de formar-te a l'estranger. Un exemple és el model de CV Europass, que serveix per presentar-se a ofertes en altres països participants en la Xarxa EURES.

Ploteus
En aquest portal europeu per a l'aprenentatge podràs buscar, per països, informació sobre el sistema educatiu, allotjament, enllaços d'interès, etc.

Tu Europa
Pàgina amb consells per viure, treballar i viatjar en la UE.

Eurobrussels
Pàgina web d'ocupació adreçada a totes aquelles persones que els agradaria treballar a Europa. A més d'ofertes laborals, hi ha informació sobre períodes de pràctiques.


Altres recursos