Cursos Relacionats

Accedeix a un CFGS des d'un CFGM

El pas d'un cicle formatiu de grau mitjà a un cicle de grau superior

Accedeix a un CFGS des d'un CFGM
Saps com accedir a un cicle formatiu de grau superior des d'un cicle de grau mitjà?
T'expliquem els passos que has de seguir per cursar un cicle formatiu de grau superior d'FP específica, ensenyaments artístics o ensenyaments esportius si provens d'un cicle formatiu de grau mitjà.
Accés a un CFGS

Si curses o has cursat un cicle formatiu de grau mitjà de formació professional específica, ensenyaments artístics o ensenyaments esportius i vols accedir a un cicle formatiu de grau superior, tens 2 opcions:


  • Fer una prova d'accés. Per a això, has de tenir almenys 17 o 18 anys (varia en funció de la comunitat autònoma).

  • Aprovar un curs pont, a través del qual podràs accedir al cicle formatiu de grau superior sense haver de fer cap prova.

Com és la prova d'accés?

Els continguts de la prova d'accés dels CFGS s'ajusten a les matèries del batxillerat. L'examen consta de 2 parts:


  • Part comuna. Està formada per les matèries obligatòries de tots els cicles: 2a llengua (en algunes comunitats autònomes), llengua castellana, llengua estrangera i matemàtiques. Representa el 50% de la nota.

  • Part específica. Està constituïda per 2 matèries més, que són diferents en funció del cicle de grau superior al qual es vol accedir. Representa el 50% de la nota.

Itineraris

Per saber de quines matèries t'hauràs d'examinar segons la família professional del grau superior que vols estudiar, tingues en compte que hi ha 3 grups d'itineraris.

Recorda que les persones que provenen d'un cicle formatiu de grau mitjà i volen accedir a un CFGS del mateix grup d'itineraris estan exemptes de fer aquesta part.

LOE
A causa de l'adaptació dels cicles formatius al Pla LOE, tots els cicles de grau mitjà tindran una durada de 2 anys i, a més, s'incorpora l'assignatura d'anglès al pla d'estudis.

En què consisteix el curs pont?

El curs pont té una durada mínima de 700 hores. Si l'aproves, et permetrà accedir directament als cicles formatius de grau superior de la formació professional específica; t'eximirà de la part comuna de la prova d'accés, en el cas dels ensenyaments professionals d'arts plàstiques i disseny, o t'eximirà de la prova d'accés de caràcter general, en el cas dels ensenyaments esportius.

Aquest curs s'organitza en 2 parts: la comuna i l'específica. En la part específica has de triar una d'aquestes 4 opcions: la científica i tecnològica, la humanística i social, l'artística i l'esportiva.