Cursos Relacionats

La professional de Treball Social

Titulació en Treball Social

La professional de Treball Social
"El treball social comprèn molt camps específics. La preparació "real" comença quan surts de la facultat, amb l'experiència laboral i la formació continuada."
Gemma Galán Rubio té 30 anys i és diplomada en Treball Social per la Universitat Rovira i Virgili. Actualment, treballa amb persones que pateixen un trastorn mental i amb les seves famílies.

Creus que la carrera t'ha preparat adequadament per al món laboral?
Considero que, tant per desenvolupar una activitat professional específica com per tenir una base formativa, els estudis universitaris i el contacte amb aquest àmbit generen un punt de partida, però molt general.

El treball social comprèn molt camps específics i, per tant, diverses especialitats. La preparació “real” comença quan surts de la facultat, amb l'experiència laboral i la formació continuada.

Què creus que es valora més en un titulat en Treball Social?
La capacitat d'iniciativa, de resolució de conflictes i mediació, la capacitat per treballar en equip, per crear i portar a terme projectes amb els mínims recursos, l'empatia i l'escolta activa, la formació continuada i el dinamisme.

Consell a un futur estudiant...

A un futur estudiant, que triï aquesta vessant professional si realment creu en la societat, en poder intervenir de forma professional amb els col•lectius o persones en situació de desigualtat o risc d'exclusió social, creient en les persones i en la seva capacitat de superació.


I a algú que estigui acabant la carrera...

A algú que estigui acabant la carrera, li aconsello que continuï formant-se, que la facultat només és el punt de partida. Que escolti molt i que aprengui de la gent que porta anys treballant en la matèria i que no perdi mai l'entusiasme i la motivació. Molt positivisme davant una societat difícil.

RADIOGRAFIA

En què consisteix la teva feina?
Sóc treballadora social en l'àmbit de la salut mental, en concret, en un servei de rehabilitació comunitària, en un centre concertat amb el CatSalut. Treballo amb persones que pateixen un trastorn mental sever i amb les seves famílies, per fer processos de rehabilitació psicosocial i aconseguir la màxima autonomia o manteniment de les seves capacitats i millora de la qualitat de vida.

Eines o materials que utilitzes en la teva feina.
L'entrevista, el treball grupal (GAM, Psicoeducatiu…), el treball en xarxa (Salut Mental), la coordinació amb recursos del districte, gestió de recursos socials i valoració de les diverses situacions, entre altres.

Condicions de treball

  • Entorn laboral.
    Es caracteritza pel treball en equip multidisciplinari i per la comunicació contínua.

  • Horari
    Treballo 37 hores setmanals.
  • Salari
    La meva remuneració anual bruta és d'uns 32.000 euros.