Cursos Relacionats

Grau en Enginyeria en tecnologies aeroespacials

Grau en Enginyeria en tecnologies aeroespacials

Grau en Enginyeria en tecnologies aeroespacials
L'aeronàutica és la ciència relacionada amb l'estudi, el disseny i la construcció d'aeronaus. És fascinant, oi?
T'expliquem el grau en Enginyeria en tecnologies aeroespacials, el seu pla d'estudis, les vies d'accés i les sortides professionals que té.
La titulació

El grau en Enginyeria en tecnologies aeroespacials pertany a la branca de coneixement d'Enginyeria i arquitectura i té una durada de 240 crèdits ECTS, repartits en 4 anys. 


Si curses aquests estudis aprendràs a dissenyar i fabricar aeronaus, i a fer tasques de manteniment i posada a punt d'avions, helicòpters, míssils i satèl·lits. També t'ensenyaran a dur a terme tasques per construir, controlar i revisar instal·lacions de terra, terminals d'aeroport, pistes d'aterratge i senyals necessaris, a més de tots aquells aspectes relacionats amb la navegació aèria.

Per completar la teva formació pots accedir al màster universitari en Enginyeria aeronàutica, que t'habilitarà per a la professió regulada d'enginyer/a aeronàutic/a.


El teu perfil

Per estudiar aquesta carrera has de tenir, sobretot, un bon nivell de matemàtiques, física, química i dibuix tècnic. També és recomanable que siguis una persona creativa, pràctica, observadora i ordenada, amb visió espacial, capacitat d'estudi i treball, facilitat per assimilar conceptes tècnics i amb interès per les noves tecnologies.

Mercat laboral 

Com a enginyer en Tecnologies aeroespacials podràs treballar, per compte propi o per compte d'altri, en el sector privat –empreses aèries, indústries d'infraestructures aeronàutiques i de l'àmbit aeri i militar– i en el sector públic –funcionari en qualsevol organisme relacionat amb el sector aeronàutic, sigui europeu, com l'Agència Espacial Europea, estatal, autonòmic o local, com el Consell Superior d'Investigacions Científiques o algun aeroport. Podràs exercir la teva professió com a especialista en vehicles aeroespacials, expert en sistemes i operacions aeroespacials o com a assessor i consultor d'enginyeria o de departaments de R+D+i de grans empreses.

T'encarregaràs de dur a terme projectes de planificació i construcció d'aeroports, de dissenyar aeronaus, de gestionar empreses aeronàutiques, de desenvolupar projectes mediambientals i de seguretat, i d'activitats de recerca aeronàutica i espacial.

A més, si estudies el màster universitari en Enginyeria aeronàutica tindràs prou competències per a la certificació de vehicles aeroespacials i de sistemes logístics aeroespacials.


Estudis relacionats

Oficials
Titulacions universitàries i cicles formatius de grau mitjà i superior.

No oficials
A Qestudio.com trobaràs una gran quantitat de cursos i seminaris d'aeronàutica.

 
ACCÉS

Podràs accedir a aquesta carrera des de:

Qualsevol modalitat de Batxillerat, encara que és preferible fer-ho des de Ciències i tecnologia. Has de tenir en compte les matèries específiques de la selectivitat si necessites assegurar la teva nota d'accés.

Formació professional
Cicles formatius de grau superior. Si has de fer la prova específica de la selectivitat, has de tenir presents les assignatures que ponderen segons la branca de coneixement de la carrera que vulguis cursar.

Recorda que, en cas que hi hagi empat de notes, tindràs preferència d'accés si has cursat un cicle formatiu que correspongui a la branca de coneixement de la titulació.

Consulta els cicles relacionats amb la branca de coneixement d'Enginyeria i arquitectura a la qual pertany el grau en Enginyeria en tecnologies aeroespacials.


PLA D'ESTUDIS

Aquestes són algunes de les assignatures bàsiques i obligatòries del grau en Enginyeria en tecnologies aeroespacials (poden variar en funció de la universitat):

  • Física
  • Informàtica
  • Matemàtiques
  • Química
  • Expressió gràfica
  • Materials i estructures
  • Sistemes i infraestructures per a la navegació aèria
  • Aerodinàmica i mecànica
  • Aviònica
  • Enginyeria aeroportuària
Sabies que...?

A més del grau en Enginyeria en tecnologies aeroespacials hi ha estudis similars però amb noms diferents, en funció de cada universitat: