Jordi Pastor

Has vist algun dels seus curtmetratges?

Jordi Pastor
"No n'hi ha prou amb el do, però tampoc amb un bon coneixement de la tècnica. El més important és conèixer què és el que realment vols fer."
Jordi Pastor, barceloní de 32 anys amb estudis d'Il•lustració, porta uns 15 anys treballant com a dibuixant de còmics, director i guionista de curtmetratges.

Què fas actualment?
A part de preparar un nou curtmetratge, també treballo simultàniament en un bon grapat de projectes de còmic. En alguns com a autor complert i en d'altres només com a dibuixant o guionista.

Quants curtmetratges has realitzat?
Ja porto més de 15 curts, tots ells realitzats amb l'Albert Miró, amb qui vam fundar SIS92 (www.sis92.blogspot.com), una petita productora virtual. “La victoria de Félix” és el primer que ha tingut un cert reconeixement, ja que vam guanyar el premi “Paul Naschy” al Festival Internacional de Sitges de l'any 2008. L'any passat, el 2009, varem participar en la Secció Oficial amb el curt “Jugando con números” .


Com has arribat fins on ets ara?
Les primeres feines com a professional van ser en publicitat, dibuixant storyboards per a anuncis de TV. Més tard ja em vaig introduir en la il•lustració impresa per revistes i llibres. Però potser és amb els còmics i els curtmetratges amb què porto més temps involucrat.

El seu bloc

"En el meu èxit professional han influït tant l'esforç com la sort, ja que una cosa alimenta l'altra."

Canviaries alguna cosa de la teva trajectòria tant acadèmica com professional?
No ho crec, suposo que tot m'ha influït d'una manera significativa. Si pogués canviar alguna cosa, tampoc estic segur que les coses haguessin sortit de la manera que ho han fet. Potser sí que he trobat a faltar una figura important com a model per al meu aprenentatge, però he tingut la sort de conèixer un bon grapat d'amics amb qui he après un munt de coses.

Escriure i/o dibuixar bé és un do, i molts joves creuen que amb això ja n'hi ha prou. Tu què en penses?
Tota formació és bona si tens clar com vols utilitzar aquest aprenentatge una vegada hagis acabat. No n'hi ha prou amb el do, però tampoc amb un bon coneixement de la tècnica. El més important és conèixer què és el que realment vols fer.Què destacaries de la teva professió?
La creativitat.

Algú a qui admires en l'àmbit de la teva professió.
Hi ha molta gent, ara mateix em meravella la capacitat del dibuixant Sagar Forniés per fer fàcil el que és complicat.

Una pel•lícula que tornaries a veure.
Això depèn de l'ànim que tinguis en cada moment. “Mullholand Drive” per als moments tristos i “Life Aquatic” per acabar amb un somriure.

Una anècdota del teu dia a dia.
Alguns matins surto a córrer a la platja i em trobo gent força peculiar... em vénen ganes d'aturar-me per fer-los algunes preguntes, però mai no ho faig. Crec que algun dia els faré sortir en alguna història.

Un llibre de capçalera per a la teva professió.
Vaquero, de Jordi Pastor. Aneu-lo a comprar, ràpid!

Un consell a un jove que somia treballar en el món del còmic, del cinema....
No et rendeixis... ànim.

Va de curts...

Ells també dibuixen: