Grau en Publicitat i Relacions Públiques

Estudia Publicitat i RP

Grau en Publicitat i Relacions Públiques
La publicitat és la tècnica aplicada als mitjans de comunicació de massa amb l'objecte d'induir el públic a determinats comportaments, principalment comercials.

Les relacions públiques es defineixen com les estratègies per generar confiança entre l'empresa i el seu públic i, així, predisposar favorablement el consumidor a comprar un producte o a contractar un servei.


El Grau en Publicitat i Relacions Públiques pertanyen a la branca de Ciències Socials i Jurídiques i té una durada de 4 anys acadèmics.

 

La titulació

L'objectiu d'aquesta carrera és que siguis capaç de persuadir i convèncer dels beneficis d'un producte o d'un servei o que tinguin cura de la imatge d'una personalitat o d'una empresa. Per a això, aprendràs tècniques de màrqueting, teories de la comunicació i les característiques i la psicologia del públic. A més a més, t'ensenyaran a potenciar la teva creativitat i també a treure-li el màxim profit coneixent els canals més idonis per anunciar o divulgar el teu missatge.


El teu perfil
 
publi

Per ser un professional de la Publicitat i les RP és aconsellable que siguis una persona observadora i creativa. Encara que també és recomanable que tinguis facilitat per expressar-te i comunicar-te, memòria visual i capacitat d'atenció.


Mercat laboral
publi

Com a titulat en Publicitat i RP podràs treballar en agències de publicitat i màrqueting, consultories de mitjans, editorials, productores, mitjans de comunicació, agències de premsa, empreses de relacions públiques, etc. Podràs exercir com a creatiu publicitari, dissenyador publicitari, redactor publicitari, planificador de mitjans, director de comunicació, analista de màrqueting, executiu de comptes, assessor d'imatge política, analista d'audiències.

La teva feina serà la de crear i desenvolupar campanyes publicitàries, redactar textos publicitaris, assessorar les empreses sobre com donar-se a conèixer i en quins mitjans, concretar i pressupostar plans de difusió, etc.


Estudis relacionats

ACCÉS

Podràs accedir a aquesta carrera des de:

Qualsevol modalitat de Batxillerat. Has de tenir en compte les matèries específiques de la selectivitat en cas que necessitis assegurar la teva nota d'accés.

Formació professional

Cicles formatius de grau superior. Si has de fer la prova específica de la selectivitat, tingues presents les assignatures que ponderen segons la branca de coneixement de la carrera que vols cursar.

Recorda que, en cas que hi hagi empat de notes, tindràs preferència d'accés si has cursat un cicle formatiu que correspongui a la branca de coneixement de la titulació.

En aquest enllaç podràs veure els cicles relacionats amb la branca de coneixement de les Ciències socials i jurídiques a la qual pertany el grau en Publicitat i Relacions Públiques .


PLA D'ESTUDIS

Aquestes són algunes de les assignatures bàsiques i obligatòries del grau en Publicitat i relacions Públiques (poden variar en funció de la universitat):

  • Sociologia de la comunicació
  • Comunicació i art gràfic
  • Fonaments de la comunicació audiovisual
  • Creativitat en comunicació
  • Intel·ligència emocional i psicologia de la comunicació
  • Tecnologia I: Mitjans impresos
  • Redacció periodística
  • Reportatges i entrevistes
  • Gestió de la comunicació i de l'imatge
  • Producció i organització d'esdeveniments