L'estudiant de Publicitat i Relacions Públiques

Alba Lapedra està cursant Publicitat i RP

L'estudiant de Publicitat i Relacions Públiques
"Per estudiar Publicitat i Relacions Públiques és molt important estar al dia de l'actualitat i tenir esperit crític."
Alba Lapedra i Oltra, que té 21 anys i és de Sant Pau de Segúries (Ripollès), està fent l'últim curs de la titulació de Publicitat i Relacions Públiques a la Universitat de Girona (UdG).

Els estudis que estàs fent són el que t'esperaves?
Cal dir que el que he fet al llarg d'aquests anys potser no és ben bé el que m'esperava; la part teòrica és molt més extensa que la part pràctica, la qual, des del meu punt de vista, és molt important; i potser no tenim tanta feina com em pensava. De tota manera, no em penedeixo d'haver-la escollit, ja que m'apassiona molt tot el món de les relacions públiques.

Quins aspectes consideres positius d'aquests estudis?
Com a aspectes positius podríem parlar de la llibertat a l'hora d'aportar idees (sempre quan es cenyeixin a la normativa pertinent), estar al dia de l'actualitat (importantíssim per poder realitzar una bona feina), potenciar la part creativa que tots portem a dins, i també que els coneixements adquirits et fan veure els 360º de la professió i, per tant, et desperten l'esperit crític (tan important també en aquest àmbit).

I negatius?
I com a aspecte negatiu potser ressaltaria la imatge que part de la població encara té sobre els publicistes i els Relacions Públiques; un publicista no és un bohemi que només es limita a tenir idees i plasmar-les en algun mitjà, de la mateixa manera que un relacions públiques tampoc no és una persona que reparteix flyers i viu de nit. Ara el que ens toca és posicionar la nostra futura professió com es mereix, com una feina importantíssima en el món en què vivim actualment.

Quins plans de futur tens?
M'agradaria viatjar per poder ampliar els meus coneixements tant en l'àmbit professional, especialment pel que fa als idiomes (importantíssims en aquest món), com en el general. No tot s'acaba a Girona o a Barcelona i crec que el ventall que t'obre aquest sector és molt ampli i s'ha d'aprofitar.

PLA D'ESTUDIS

Com ja t'hem comentat, algunes universitats ja estan impartint el Grau en Publicitat i RP, i la resta ho farà el curs vinent, 2010-2011.

Aquí tens una relació d'assignatures bàsiques d'aquesta titulació:

  • Sociologia de la Comunicació
  • Comunicació i Art Gràfic
  • Fonaments de la Comunicació Audiovisual
  • Creativitat en Comunicació
  • Intel•ligència Emocional i Psicologia de la Comunicació
  • Tecnologia I: Mitjans Impresos
  • Redacció Periodística
  • Reportatges i Entrevistes
  • Gestió de la Comunicació i de la Imatge
  • Producció i Organització d'Esdeveniments

Consell a un futur estudiant...

Si realment t'apassiona aquest món, és una bona opció; és una carrera on a part dels coneixements adquirits, el que és importantíssim és l'ímpetu i les ganes que hi posa cada un, ja que per molta teoria que t'expliquin i apliquis a la teva feina, un anunci o un acte de relacions públiques no té èxit si un no s'hi aboca al 100%.