Especialista en maquillatge i perruqueria per a teatre, cinema i espectacles

Un professional del "make-up"

Especialista en maquillatge i perruqueria per a teatre, cinema i espectacles
L'especialista en maquillatge i perruqueria per al teatre, el cinema i els espectacles és el responsable de canviar o perfeccionar l'aspecte d'actors i actrius.
Et presentem aquesta professió, les seves funcions, ocupacions i vies d'accés.
Funcions

Generalment, quan veiem una pel·lícula o una obra de teatre no ens adonem de la quantitat de feina que ha suposat produir-la fins que alguna cosa falla: el so, l'escenografia... L'estilisme és un d'aquests elements que no percebem però que suposa un aspecte fonamental, ja que una bona caracterització -com la que es va dur a terme en El laberinto del fauno i que va merèixer un Oscar- fa més creïble la història.

Aquest professional està sota les ordres del director d'escena i ha de treballar conjuntament amb els responsables de vestuari per aconseguir el resultat desitjat. Les seves tasques principals són:
 

 • Disseny dels personatges
   
 • Fabricació de pròtesis per a la caracterització
   
 • Postisseria
   
 • Maquillatge de caracterització
   
 • Transformació dels cabells per a la caracterització
   
 • Manteniment i descobriment de materials i productes per a la caracterització
   
 • Col·laboració en els processos audiovisuals i espectacles

 


Mercat laboral

Com a especialista en maquillatge i perruqueria per al teatre, el cinema i els espectacles podràs treballar per compte propi al teu estudi o per compte d'altri. A més de caracteritzar els actors i les actrius de teatre, televisió, cinema o un altre tipus d'espectacle, podràs exercir la teva professió en el sector de la publicitat, la moda i la docència.