Cursos Relacionats

La professora del CFGM en Perruqueria

Reyes Martín ensenya Direcció Tecnicoartística al CFGM en perruqueria

La professora del CFGM en Perruqueria
"El cicle de grau mitjà en Perruqueria et dóna l'oportunitat de desenvolupar la teva capacitat creativa cada dia. "
Reyes Martín López porta 16 anys formant futurs professionals de la perruqueria i l'estètica. Actualment es troba a l'IES Beatriz de Suabia de Sevilla com a docent del cicle formatiu de grau mitjà en Perruqueria.
Descripció del cicle...

Dificultat. És un ensenyament de grau mitjà, que t'ha d'agradar, perquè si no, et pots avorrir molt.

Els treballs. Posseeix una càrrega de treballs important, en el sentit que és una professió en la qual la pràctica és fonamental, així com una formació quant a coneixements.

Els treballs que es realitzen són: individuals amb maniquins, per parelles entre companys o models i en grups en casos puntuals. A més a més, són molt variats; entre d'altres, tenim eixugadors de mà, talls de cabells, tints, modeladors de cabells, recollits, etc.


Situació del mercat laboral per als acabats de titular

Una vegada acabada la formació al centre i després d'haver superat la fase de pràctiques, és en aquesta última en la qual es crea el primer contacte de l'alumne amb l'empresa, per a poder guanyar-se la confiança de l'empresari i quedar-se amb la feina.

En la nostra província la demanda de les empreses és bona, el problema rau en què hi ha poca voluntat per part dels alumnes d'incorporar-se al mercat laboral en un sector on la remuneració no és gaire alta.

LA PROFE

Reyes Martín López, a més a més de tenir el títol de Tècnic especialista en Perruqueria i Estètica, ha realitzat molts altres cursos relacionats amb la seva titulació: de tall, de color, de recollits, de maquillatge, de massatges, de tractaments capil•lars, etc.

Actualment, imparteix una assignatura de 2n de perruqueria, denominada Direcció Tecnicoartística. És una matèria de 5 hores setmanals, en la qual es realitzen esbossos dels diferents tipus de rostre, fisonomies, a més de fer treballs pràctics en ninots i en persones reals.

A més a més d'aquest mòdul, n'ensenya d'altres que no són de perruqueria, però sí de la família d'Imatge Personal.

Consell a un futur estudiant...

Si la perruqueria t'agrada de debò, és una professió molt bonica, en la qual la teva capacitat creativa es pot desenvolupar cada dia.