CFGM en Forneria, pastisseria i confiteria

Estudia el CFGM en Forneria, pastisseria i confiteria

CFGM en Forneria, pastisseria i confiteria
Si has nascut amb un pa sota el braç... aquests estudis són per a tu: cicle formatiu de grau mitjà en Forneria, pastisseria i confiteria.
Et descrivim detalladament el cicle formatiu de grau mitjà en Forneria, pastisseria i confiteria, avançant-te el que estudiaràs, les possibilitats que t'ofereix el mercat laboral i el que has de fer per accedir-hi.
El cicle

El cicle formatiu de grau mitjà en Forneria, pastisseria i confiteria pertany a la família professional de les Indústries alimentàries i té una durada de 2.000 hores, 2 anys.

Estudiant aquest cicle aprendràs a elaborar i a presentar productes de forneria, pastisseria i confiteria en obradors i establiments de restauració. També t'ensenyaran a fer postres i a muntar-los per al seu consum aplicant tècniques decoratives. Així mateix, adquiriràs coneixements d'envasament, etiquetatge i embalatge dels productes i també seràs capaç de mantenir els equips, les instal·lacions i els sistemes de producció.

A més a més, cursaràs tècniques de comercialització i de màrqueting per publicitar i promocionar els productes elaborats i activitats de nivell bàsic de prevenció de riscos laborals per obtenir el carnet de manipulador d'aliments.


El teu perfil

Per estudiar aquest cicle és evident que t'ha d'agradar el sector alimentari, així com menjar bé. També és recomanable que tinguis:
 

  • Destresa manual.
     
  • Sentit estètic.
     
  • Bon higiene.
     
  • Paciència.

Pla d'estudis
  • Elaboració de forneria-brioixeria.
  • Processos bàsics de pastisseria i confiteria.
  • Elaboració de confiteria i altres especialitats.
  • Postres en restauració.
  • Productes d'obrador.
  • Operacions i control de magatzem en l'industria alimentaria.
  • Seguretat i higiene en la manipulació d'aliments.
  • Presentació i venta de productes de forneria i pastisseria.
  • Matèries primeres i processos en forneria, pastisseria i confiteria.
  • Formació i orientació laboral.
  • Empresa i iniciativa emprenedora.
  • Formació en centres de treball.

ACCÉS

Sense titulació:

  • Mitjançant una prova d'accés als 17 o 18 anys (en funció de cada comunitat autònoma).
     
  • Superant un curs d'accés, a través del qual podràs accedir al cicle de grau mitjà sense fer cap prova.

Amb titulació:

El graduat de l'ESO et permet accedir directament al cicle sense dur a terme cap prova.

Programes de qualificació professional inicial (PQPI):

  • Cursar els mòduls específics i els mòduls formatius de caràcter general dels PQPI, i obtenir una nota mitjana de tots dos igual o superior a 8.
  • Cursar, a més dels mòduls esmentats, el mòdul voluntari, que et permet aconseguir el graduat de l'ESO.
  • Si no compleixes cap d'aquests dos requisits, hauràs de fer la prova d'accés i quedaràs exempt de la part científica i tecnològica.

Formació professional
Des de qualsevol altre cicle formatiu de grau mitjà, sigui de formació professional específica, ensenyaments artístics o ensenyaments esportius. En funció del cicle et poden convalidar certes assignatures.

Has de tenir en compte que, independentment de la teva via d'accés, si per a aquest cicle hi ha més demanda que oferta hi accediran les persones que tinguin millor nota.

Mercat de treball

Com a tècnic en Forneria, pastisseria i confiteria podràs treballar en obradors artesanals o semi-industrials que elaboren productes de forneria, pastisseria i confiteria, així com en el sector de l'hoteleria, la restauració i el comerç de l'alimentació en aquells establiments que elaboren i venen productes de forneria, pastisseria i rebosteria.

Podràs exercir com a forner, pastisser, confiter, reboster, torronaire, xurrer, elaborador de brioixeria, de galetes, de masses i bases de pizza, de caramels i dolços i de productes de cacau i xocolata, i també de decorador de pastissos.


 


Estudis relacionats