Cursos Relacionats

CFGM en Cuina i gastronomia

Coneix el Cicle formatiu de grau mitjà en cuina i gastronomia, i bon profit!

CFGM en Cuina i gastronomia
Per als artistes culinaris i també per als qui aprecien el menjar... per a tots ells el Cicle formatiu de grau mitjà en Cuina i Gastronomia...
Aquest cicle formatiu té una durada de 2 anys (2.000 hores) i pertany a la família professional d'Hoteleria i Turisme.
El cicle

Cursant aquest cicle aprendràs a pre-elaborar i a preparar qualsevol mena d'àpat. A més a més, també t'ensenyaran com s'ha de conservar o presentar el plat que preparis, sempre seguint les normes d'higiene i de qualitat establertes.

Qualsevol mesura és poca, i més tenint en compte que el que elaboris serà després consumit, per la qual cosa és molt important que els productes siguin de qualitat i que estiguin en bon estat, igual que ho és la higiene i seguir les pautes de protecció mediambiental, com el reciclatge d'olis, de plàstics, etc.


Tu perfil

És evident que t'ha d'agradar cuinar i que has de tenir art per fer-ho, però també és important que tinguis altres habilitats, com per exemple:

  • Paciència
  • Observació
  • Capacitat per treballar en equip i sota pressió
  • Creativitat

Pla d'estudis
  • Ofertes gastronòmiques
  • Pre-elaboració i conservació d'aliments
  • Tècniques culinàries
  • Processos bàsics de pastisseria i rebosteria
  • Productes culinaris
  • Postres en restauració
  • Seguretat i higiene en la manipulació d'aliments
  • Formació i orientació laboral
  • Empresa i iniciativa emprenedora
  • Formació en centres de treball

ACCÉS

Sense titulació:

  • Mitjançant una prova d'accés als 17 o 18 anys (en funció de cada comunitat autònoma).
     
  • Superant un curs d'accés, a través del qual podràs accedir al cicle de grau mitjà sense fer cap prova.

Amb titulació:

El graduat de l'ESO et permet accedir directament al cicle sense dur a terme cap prova.

Programes de qualificació professional inicial (PQPI):

  • Cursar els mòduls específics i els mòduls formatius de caràcter general dels PQPI, i obtenir una nota mitjana de tots dos igual o superior a 8.
  • Cursar, a més dels mòduls esmentats, el mòdul voluntari, que et permet aconseguir el graduat de l'ESO.
  • Si no compleixes cap d'aquests dos requisits, hauràs de fer la prova d'accés i quedaràs exempt de la part científica i tecnològica.

Formació professional
Des de qualsevol altre cicle formatiu de grau mitjà, sigui de formació professional específica, ensenyaments artístics o ensenyaments esportius. En funció del cicle et poden convalidar certes assignatures.

Has de tenir en compte que, independentment de la teva via d'accés, si per a aquest cicle hi ha més demanda que oferta hi accediran les persones que tinguin millor nota.

Mercat de treball

Tenint la titulació de Tècnic/a en Cuina i Gastronomia podràs treballar com a cuiner en restaurants i hotels, en càterings, botigues de menjars preparats, empreses d'emmagatzemament, envasament i distribució de productes alimentaris, etc.







 


Estudios relacionados