El professional de Cuina i Gastronomia

Cicle formatiu de grau mitjà en Cuina i Gastronomia

El professional de Cuina i Gastronomia
"Crec que el cicle formatiu de grau mitjà en Cuina m'ha preparat prou, encara que cada cuina és un món."
Eric Velilla Aguilar té 20 anys i és de Torrecilla de Alcañiz (Terol), va estudiar el cicle formatiu de grau mitjà en cuina a l'I.E.S Matarraña de Valderrobres (Terol) i actualment treballa en un restaurant de Saragossa.

Creus que el cicle formatiu t'ha preparat prou a l'hora de llançar-te al món laboral?
Com que el món de l'hoteleria és molt ampli, crec que sí, tot i que tampoc massa, perquè a cada cuina hi ha un criteri diferent a l'hora de portar un negoci.

Què creus que es valora d'un tècnic en cuina a l'hora de trobar feina?
Principalment es valora l'experiència, però també molts altres aspectes com les ganes i l'esforç que demostres a l'hora de treballar.


Consell a un futur estudiant...

Que des del primer dia comenci al 100 % donant-ho tot, perquè l'hoteleria és tot un món i hi ha moltes coses per aprendre.

I a algú que estigui a punt d'acabar-lo?

A qui acaba li diria que vagi a treballar amb moltes ganes d'aprendre, ja que hi ha molta diferència entre fer pràctiques en un institut i treballar de cuiner en un restaurant.

RADIOGRAFIA

En què consisteix la teva feina? Jo treballo en cambra freda i la meva feina consisteix a elaborar aperitius i els plats corresponents a aquesta partida

Eines i materials que utilitzes.
Les eines típiques: taula, ganivet de verdures, paelles, cassons, thermomix, etc…

Condicions de treball.

  • Entorn laboral
    Em porto molt bé tant amb els companys de cuina, com amb els caps i els companys de sala, i m'ajuden en tot el que necessito.
  • Horari
    Doncs l'horari varia molt, perquè hi ha dies que es treballa més que d'altres, 2 dies de descans setmanal.
  • Salari
    El meu salari anual brut oscil•la entre els 6.000 i els 12.000 euros.