Cursos Relacionats

La professora del CFGM en Cuina i Gastronomia

Cicle formatiu de grau mitjà en Cuina i Gastronomia

La professora del CFGM en Cuina i Gastronomia
"El treball diari, l'esforç, la disciplina, l'estudi i la creativitat són algunes de les actituds que es valoren en aquest cicle formatiu."
Rosa María López Moya és professora del cicle formatiu de grau mitjà en Cuina i Gastronomia a l'I.E. S. Santa María d'Alarcos (Ciudad Real).

El cicle de cuina i gastronomia ha canviat de nom. Quines altres novetats es poden apreciar entre el d'abans i el d'ara?
En el nou pla els alumnes s'especialitzen més en cuina, s'amplien els mòduls de Rebosteria, s'insisteix més en Seguretat i Higiene en el treball, i es deixa d'impartir l'assignatura de Tècniques Bàsiques de Servei.

Què es trobarà l'alumne en començar aquest cicle?
Els mòduls que es trobarà la persona que realitzi aquests estudis seran molt més especialitzats i orientats a les sortides professionals en el sector de l'hoteleria. Ens trobem mòduls pràctics, com poden ser preelaboració, i altres de teòrics, com ofertes gastronòmiques o iniciativa empresarial.

EL PROFE

Rosa María López Moya és Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses (A.D.E.) per la Universidad de Castilla-La Mancha (UCLM) i Tècnic Superior de Màrqueting. Porta 6 cursos acadèmics com a docent en l'especialitat d'Hoteleria i Turisme.

Descripció del cicle

Dificultat. El treball diari, l'esforç, la disciplina, l'estudi i la creativitat són algunes de les actituds que es valoren en aquest cicle formatiu. I són bàsics per assolir les habilitats que s'estableixen en el títol. De vegades els alumnes arriben amb una idea equivocada, es pensen que només són ensenyaments pràctics de cuina, però han de saber que s'han de preparar en altres àmbits, com poden ser la formació i l'orientació laboral o les relacions en l'entorn de treball.

Els treballs. Es valora el treball en tallers (cuines, cambra freda, sala…) a més a més del treball en equip i la coordinació de cadascun dels diferents mòduls (àmbits de coneixement) amb els altres.

Les pràctiques. Les pràctiques en empreses (Formació en Centres de Treball, FCT) suposen 380 hores de les 2.000 que s'han de cursar, i es realitzen en el 2n trimestre del 2n curs.


Consell a un futur estudiant...

Que es matriculi en el cicle amb esperit de treball, servei i vocació. I que vagi amb la idea d'adquirir unes competències professionals bàsiques que li serviran per sortir-se'n en el mercat de treball, així com per a la seva realització personal.