Preguntes freqüents

Preguntes freqüents
Digues adéu als dubtes sobre la selectivitat, presenta't amb les coses ben clares.
Cada any els nois i noies que, com tu, han de passar les proves de la selectivitat tenen dubtes, per això, a Qestudio.cat intentem acabar amb aquest tòpic.
Puc fer la selectivitat en una altra comunitat autònoma?

No, perquè cada centre educatiu està inscrit a una universitat concreta i has de fer la selectivitat on està adscrit el teu centre, si no és que hagis canviat de domicili en els últims anys.


Què puc fer si no estic d'acord amb la meva nota?

Si no estàs d'acord amb alguna de les qualificacions que has obtingut, pots reclamar en el termini de 3 dies hàbils comptats a partir de la data de publicació de resultats (el dissabte es considera hàbil) i pots fer-ho de dues maneres diferents:


  • Sol•licitant, davant del president del Tribunal, una segona correcció. Aquesta opció suposa que l'examen serà corregit per un altre professor i la nota resultant serà la mitjana aritmètica d'ambdues qualificacions.

  • Reclamant sobre la qualificació obtinguda en la prova davant la Comissió Organitzadora de les Proves, per tal que es revisi la prova.

    Si demanes aquesta opció, quedarà exclosa la de la segona correcció. Aquestes qualificacions substitueixen les inicials, sempre que no siguin més baixes que les primeres.

I si encara no hi estic d'acord?

Si, tot i haver sol•licitat la segona correcció, continues estant en desacord amb el resultat, pots reclamar davant la Comissió Organitzadora en el termini de 3 dies hàbils a partir de la data de publicació dels resultats de la segona correcció.

Els controls es corregeixen de manera totalment anònima?

Sens dubte, per això, a l'inici de les proves, el Tribunal t'entrega adhesius amb els codis de barres identificatius. Cal que els utilitzis tal com t'ho vagin indicant i procura no mullar-los ni escriure-hi a sobre.


Atent!

Assabenta't de les dates i els horaris dels exàmens.

A Educaweb.com podràs veure els dies que es fan les proves segons la teva comunitat, a més d'altra informació sobre les PAU.

La selectivitat en altres Qestudio.cat

A Qestudio.cat podràs trobar informació sobre les parts de la selectivitat, com surt la nota mitjana, el material necessari i molt més.

Ell va ser un dels que va obtenir la millor nota de la selectivitat:

Si no tens dubtes, però sí problemes per estudiar...