Tècnic en prevenció i assistència a la violència domèstica

Expert en la prevenció de la violència

Tècnic en prevenció i assistència a la violència domèstica
Aquest especialista s'encarrega d'ajudar persones que han estat agredides físicament i psicològicament per part de la seva parella.
T'expliquem les funcions d'un tècnic en prevenció i assistència a la violència domèstica, les sortides laborals d'aquesta professió i què has d'estudiar si vols dedicar-t'hi.
Funcions

El tècnic en prevenció i assistència a la violència domèstica, a més de donar suport psicològic i legal a persones que han patit alguna agressió violenta per part de la seva parella sentimental, s'encarrega de conscienciar la societat d'aquest problema amb l'objectiu de prevenir aquestes situacions. Per fer-ho, promou actuacions de tipus educatiu, habitualment en centres d'Educació Primària i Secundària, crea campanyes de conscienciació, etc.


Mercat laboral

Com a tècnic en prevenció i assistència a la violència domèstica podràs treballar per compte propi en un gabinet psicològic o per a tercers, o per compte d'altri en gabinets d'advocats, clíniques d'atenció psicològica, en centres de serveis socials de l'administració pública, en hospitals, presons, fundacions i ONG.ACCÉS

Pots exercir aquesta professió si tens els estudis següents:


Formació professional

 

Cicles formatius de grau superior de la família professional de Serveis socioculturals i a la comunitat:

Titulacions universitàries