Mayte Martínez

Atleta de naixement

Mayte Martínez
L'atletisme és la passió de Mayte Martínez. Ja des de petita anava corrents a tot arreu.
Nom i cognoms:Mayte Martínez Jiménez

Lloc de naixement: Valladolid

Edat: 31 anys

Professió: Atleta

Anys que portes en el món de l'esport: 20 anys

Formació realitzada:

Actualment, estic fent 5è de Psicopedagogia.

Mestra, especialitat en Educació Física per la Universidad de Valladolid.

Tècnica superior d'Animació sociocultural.

Monitora d'oci i de temps de lleure.


Com et vas introduir en el món de l'atletisme?


Als 11 anys, a l'escola del meu poble, Santovenia de Pisuerga, em vaig apuntar a atletisme com a activitat extraescolar i, com que vaig veure que m'agradava i se'm donava bé, l'any següent vaig començar a entrenar en un club de Valladolid de manera més seriosa.

Sempre havies volgut dedicar-te a aquest esport?

Als 9 anys em vaig apuntar a gimnàstica rítmica i als 10 a karate, però no m'omplien gaire. Quan vaig descobrir l'atletisme, m'hi vaig enganxar, i fins ara! Per a mi, córrer és una cosa molt natural, ja que, des que vaig aprendre a caminar, anava a tot arreu corrents, per la qual cosa la meva mare m'esbroncava.


Consideres que l'atletisme és la teva professió?

Sí. Tinc la sort de dedicar-me a una professió que, tot i que és molt dura, m'omple totalment.

Canviaries alguna cosa de la teva trajectòria acadèmica o professional?

No canviaria res, perquè crec que compatibilitzo força bé tant els estudis com la meva feina, ja que, a la vegada que m'entreno, em vaig formant, acadèmicament parlant. Per a mi, el principal és l'atletisme, perquè hi visc, i cap als 35 anys ens arriba la "jubilació", per tant, ens hem de centrar en cos i ànima si volem arribar a l'elit mundial. No obstant això, crec que amb una mica més d'esforç es poden fer les dues coses. Jo porto un ritme més lent que la resta dels meus companys i companyes estudiants, però ho vaig aprovant tot.


En l'esport, tot és entrenar-se o també és important formar-se?

L'entrenament és fonamental per estar en l'elit i ens hem de centrar moltíssim, però, com deia abans, les 2 coses són compatibles, tot i que prioritzi una sobre l'altra. Hi ha molts companys i companyes meus d'atletisme que no van acabar els seus estudis i ara se'n penedeixen. Afortunadament, la nova generació d'atletes fa les dues coses alhora.


Què destacaries de la teva professió?

La duresa, el sacrifici, la constància, creure en un mateix i l'afany de lluita i de superació.


Com viu el dia a dia una professional com tu?

La seva web

Coneix la web de Mayte Martínez.

Em llevo a les 10.00 h; de 12.00 a 14.30 h, entreno; de 16.00 a 18.00 h, vaig a classe diversos dies la setmana; de 18.00 a 20.00 h, entreno; sopo a les 22.00 h i, a les 24.00 h, me'n vaig a dormir. Els dies que no tinc entrenament a la tarda, aprofito per quedar amb les meves amigues, sempre que no estigui molt cansada.


Què ha influït més en el teu èxit professional: la sort o l'esforç?

Fonamentalment, l'esforç. Sense sacrifici és impossible arribar enlloc en aquest esport, tot i que la sort sempre ajuda.


Quins plans de futur tens?

Retirar-me de l'atletisme el 2010, treballar en alguna cosa relacionada amb l'esport i col·laborar amb alguna ONG.


EL TEST


Una formació que tens i que consideres positiva.
Animadora sociocultural.

Una formació que no tens i que creus que necessites.
Anglès i informàtica.

Una professió o ofici que sempre t'ha agradat.
Mestra.

Algú a qui admires en l'àmbit de la teva professió.
El meu entrenador.

Una pel·lícula que tornaries a veure.
La vida es bella.

Un llibre de capçalera per a la teva professió.
Un llibre de psicologia social.

+ Gent Potent

Andrés Iniesta, jugador del F. C. Barcelona. Un altre esportista d'elit que compatibilitza la seva feina amb els estudis.

Una ciutat o un país que destacaries en l'àmbit esportiu.
Austràlia.

Anomena els components de l'equip de professionals que t'envolta.
Juan Carlos (entrenador), Rafa Ramos (traumatòleg i coordinador del grup), Pablo Grande (metge), Jesús Martín (massatgista i "llebre"), Ricardo Pérez (fisioterapeuta), Enrique Margallo (recuperador) i Thais Pujol (suport psicològic).