Cursos Relacionats

Sommelier

Coneix la professió del sommelier

Sommelier
El nom sommelier prové del francès i és el professional que s'encarrega de la selecció, la presentació i el servei de vins i licors en grans hotels, restaurants, etc.

L'objectiu del sommelier és aconseguir que els comensals gaudeixin dels diferents plats recomanant i proposant un vi o un licor que els permeti treure el màxim partit al sabor dels aliments. Per a això la seva feina consisteix a conèixer les característiques de la beguda, des dels seus ingredients fins al temps en celler o la tècnica d'elaboració.
Funcions

 

A més a més de documentar-se sobre les característiques de les begudes, altres de les funcions d'aquest expert són les següents:

 
  • Saber tastar els vins o els licors, això implica saber analitzar aromes i sabors, color i estàndards de qualitat.
     
  • Conservar i servir adequadament les diferents begudes.

    Analitzar i aconsellar els licors i/o els vins des de la perspectiva del consumidor.

 

Mercat laboral

A més a més de treballar en hotels i restaurants com a sommelier, també podràs exercir com a crític de vins, educador, consultor, maître, relacions públiques o duent a terme tasts, degustacions privades i presentacions.


 
ACCÉS

Per exercir la professió de sommelier el més important és que realitzis cursos d'especialització en escoles d'hoteleria i turisme i que posseeixis aptituds olfactives i gustatives, a més d'experiència. També és recomanable que disposis d'una titulació homologada que et permeti introduir-te en el món de la restauració, com per exemple:

Formació professional

Cicles formatius de grau mitjà. Família professional de d'Hoteleria i Turisme:

Cicles formatius de grau superior. Familia profesional d'Hoteleria i Turisme:

Titulacions universitàries

I si ja has estudiat...