Servei Voluntari Europeu

Mobilitza't amb el servei voluntari europeu

Servei Voluntari Europeu
El Servei Voluntari Europeu et permet desenvolupar projectes locals en un país diferent del teu.
T'expliquem què és i en què consisteix el Servei Voluntari Europeu i els requisits que has de complir per poder formar-ne part.
Què és?

El Servei Voluntari Europeu (SVE) és un programa reconegut per la Comissió Europea i gestionat pels organismes de joventut de cada comunitat autònoma, l'objectiu del qual és fomentar la mobilitat i l'aprenentatge no formal tot promovent el voluntariat entre diferents països.

L'SVE és per a joves d'entre 18 i els 30 anys que siguin residents legals en el país de l'organització d'enviament.


Durada

El projecte de voluntariat europeu pot ser individual o en grup, i pot durar un mínim de 2 setmanes i un màxim de 12 mesos.


Com funciona?

En cada projecte de l'SVE, hi participen un voluntari que podries ser tu, una organització d'enviament i una organització d'acollida.

El 1r que cal fer és contactar amb una organització d'enviament, que és la que t'ajudarà a cercar el projecte de voluntariat que més t'interessi i es comunicarà amb l'organització d'acollida corresponent.

També es responsabilitzarà de tramitar la subvenció, donar-te formació prèvia adequada a l'activitat i fer el seguiment del teu voluntariat.

L'organització d'acollida s'ocuparà de formar-te i incorporar-te al projecte, d'assignar-te un tutor i de facilitar-te l'allotjament, la manutenció i la integració lingüística, cultural i social.

T'aconsellem que si no coneixes cap organització d'enviament, t'adrecis a la Secretaria de Joventut de la teva comunitat autònoma perquè te n'informi.

Característiques

Si vols formar part d'aquest programa i exercir l'activitat en un país diferent del teu, has de saber que aquesta activitat no és remunerada, malgrat que sí que tindràs totes les despeses cobertes, com el viatge i l'allotjament.


 
Països participants
  • Estats membres de la Unió Europea (UE): Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Xipre, Dinamarca, Eslovènia, Espanya, Estoniana, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, República Eslovaca, Romania i Suècia.
  • Països participants que pertanyen a l'Associació Europea de Lliure Comerç (AELC) que són membres de l'Espai Econòmic Europeu (EEE): Islàndia, Liechtenstein i Noruega.
  • Participant en el programa que són candidats a l'adhesió a la Unió Europea: Albània, Antiga República Iogoslava de Macedònia, Islàndia, Montenegro, Sèrbia i Turquia.

Països Veïns Associats

  • Sud-est d'Europa: Bòsnia i Hercegovina, Kosovo sota UNSC (Resolució 1244/99).
  • Europa oriental i Caucas: Armènia, Azerbaidian, Bielorússia, Geòrgia, Moldàvia, Federació Russa i Ucraïna.
  • Països mediterranis associats: Algèria, Egipte, Israel, Jordània, Líban, El Marroc, Autoritat Palestina de Cisjordània i Franja de Gaza, Síria i Tunísia.
Quan he de presentar la sol·licitud?

Hi ha diferents convocatòries al llarg de l'any per presentar la sol·licitud. Aquestes són l'1 de febrer, maig i octubre; cada una d'elles es correspon amb un període d'incorporació al projecte.

És important que tinguis en compte que la tramitació pot trigar uns quants mesos, per la qual cosa és important que ho facis amb temps.