Neurobiòleg

Coneix la professió del Neurobiòleg

Neurobiòleg
El prefix neuro significa 'nervi' o 'sistema nerviós' i la biologia és la ciència que tracta els éssers vius. La neurobiologia és una subdisciplina de la biologia i la neurociència.
El neurobiòleg s'encarrega de l'estudi de les cèl•lules del sistema nerviós i la seva organització en circuits funcionals que processen informació i intervenen en el comportament.
Funcions

La investigació és la principal funció d'aquest professional, però... amb quina finalitat? Doncs amb el propòsit d'arribar a comprendre el cervell i les seves funcions, tant a escala d'individu com de societat i, d'aquesta manera, poder trobar cures a malalties neurològiques.


Mercat laboral

Com a professional de la neurobiologia podràs treballar o bé en el sector públic o en el privat, investigant per exemple per a una farmacèutica o per a un hospital. També pots treballar com a comercial expert en el camp de la neurobiologia o dedicar-te a la docència.

 

 
ACCÉS

Els neurobiòlegs són especialistes universitaris. Són persones que han cursat uns estudis universitaris i a més, s'han especialitzat posteriorment en neurobiologia. Els estudis que et donaran accés a aquesta especialització són els següents:

Titulacions universitàries

I a més...

Existeixen diferents màsters i postgraus de neurobiologia que et permetran especialitzar-te millor en aquesta ciència.