Estàs a punt?

Pren-t'ho amb calma

Estàs a punt?
Si quan pronuncies la paraula "selectivitat" et tremolen les cames… relaxa't, perquè no estàs sol.


Des de l´IES Tierra de Ciudad Rodrigo (Salamanca)…
Álvaro Ramos Peña

1. La selectivitat és una prova molt important i complicada. Hauré de treballar i estudiar molt, però tot és qüestió d´estudiar i tenir una mica de sort.

2. M´agradaria estudiar empresarials perquè em sembla interessant, però encara no ho tinc clar.

Sandra San Nicasio Rubio


1. Estic una mica espantada perquè seran uns dies molt durs. Hem de tenir interès i constància i afrontar-la com una experiència més que, en part, determinarà el nostre futur.


2. M´agrada la carrera d´empresarials o ADE, però vull tenir més clar què vull estudiar. Espero que quan hagi acabat les PAU sàpiga què fer.

Noelia Mangas Cruz

1. Estic nerviosa perquè veig molt difícil aprovar la selectivitat. És la matèria de tot el curs en uns dies. Massa!

2. Igual que la resta dels meus companys, vull estudiar empresarials, perquè m´agrada molt i se´m dóna bé.
Des de l´IES Jaume Balmes de Barcelona...
Martí Renau Rubió
1. La selectivitat és l´últim pas per començar a encarrilar el nostre futur professional, i és per aquest motiu que afronto la prova amb molt de respecte. De tota manera, no em preocupa el fet de si l´aprovaré o no l´aprovaré; estic segur que no tindré problemes per passar les proves. Quan s´ha treballat durant els 2 anys de batxillerat, s´ha de tenir prou confiança en la pròpia capacitat per afrontar la prova d´una manera positiva i obtenir un bon resultat.
2. En aquests moments, a punt d´acabar el batxillerat, em decanto per estudiar la carrera de de Periodisme, , ja que sempre m'ha interessat i m'ha agradat escriure, relatar experiències, estar actiu en tot moment… Ara bé, que faci o no aquesta carrera depèn de diversos factors: el primer és que arribi a la nota de tall establerta per la universitat, i el segon és que en les següents setmanes o mesos segueixi en la mateixa línia del periodisme o tiri cap a una altra banda que no tingui res a veure. Però ara mateix tinc clar que, si no m'arriba la nota de tall per a poder entrar a la carrera, n'escolliré una altra que em permeti fer el salt a Periodisme quan arribi al segon cicle.
Maria Gibert i Espinós
1. Tinc moltes ganes de passar els exàmens de la selectivitat per tancar l'etapa de la secundària. De fet, tot el batxillerat va encaminat a realitzar aquestes proves, que per això susciten molt nerviosisme, ja que exerceixen una pressió molt forta sobre els estudiants de segon. Aquests últims dies de curs s'acumula molta feina i tots patim per acabar el temari a temps. A tots ens fa por la selectivitat.
Tanmateix, em sembla que ens l'hem de mirar més fredament. En realitat, no és més difícil que els exàmens de final de curs, però, potser perquè són unes proves oficials (que hem de passar els estudiants de Catalunya, en unes aules que no són les habituals, etc.), està envoltada per una mena d'aurèola de tensió i misteri. A més, la puntuació que hi obtinguem influirà molt en la nostra nota final. Per dir-ho d'una altra manera, ens hi juguem el fet de poder estudiar allò que volem. És per això que l'espero amb candeletes, perquè el fet d'aprovar-la, i amb la nota desitjada suposarà deixar enrere la feina d'aquestes últimes setmanes i encaminar-me cap al meus estudis futurs.

2. Malgrat que he cursat el batxillerat tecnològic –modalitat que més aviat s'encamina cap a les enginyeries o l'arquitectura–, l'any que ve començaré la carrera d'Humanitats. La meva idea inicial era fer Arquitectura, però ja fa uns mesos que vaig començar a tenir dubtes, i finalment m'he decidit per una carrera de lletres, perquè em vaig adonar que les assignatures de la meva modalitat (matemàtiques, física i dibuix tècnic) em costaven més que les comunes i, sobretot, perquè no m'agradaven tant. Tot i així, no em penedeixo d'haver escollit el batxillerat tecnològic, perquè cursant-lo he estudiat algunes matèries que d'altra manera no hauria conegut.
Així, espero entrar a la carrera d'Humanitats, una carrera que toca diversos àmbits que m'interessen molt (filosofia, llengua, literatura, història de l'art…). Un cop acabada, però, la meva idea és ingressar a l'Institut del Teatre (encara que accedir-hi és molt difícil) per estudiar interpretació, ja que el teatre sempre m'ha fascinat.

I tu… com ho portes? Explica'ns-ho al fòrum