Andrés Iniesta

Andrés Iniesta
A Andrés Iniesta tothom el coneix com el migcampista del Futbol Club Barcelona, però és més que futbolista. Aquí, ell t'ho explica personalment.
Nom: Andrés Iniesta Luján

Lloc de naixement: Fuentealbilla (Albacete)

Edat: 22 anys

Professió: Futbolista

Estudis:

Batxillerat

Actualment, curso Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (INEF).

Anys que portes en el món de l'esport: Des de sempre; per posar una edat, des dels 7 anys.

Si no haguessis estat el que ets ara, què hauria estat de la teva vida?


La veritat és que no sé què hauria estat, suposo que, si mai m'hagués agradat el futbol, hauria estudiat alguna cosa, no em preguntis quina, però hauria estudiat per viure d'alguna cosa.

Què volies ser de gran?


Sempre he volgut ser futbolista, des de petit he jugat amb la pilota i, a mesura que passaven els anys, els meus desitjos per jugar anaven creixent.

Estàs estudiant?


Ara estic estudiant INEF, és una carrera d'esport i, per a mi, és més fàcil de portar, és un àmbit que domino i per tant, més tolerable. Sempre he volgut estudiar, però el futbol m'ho ha impedit per manca de temps, però ara ja ho puc fer. Tot i que m'ho prenc com un suport, mai com una obligació, perquè, actualment, la meva primera obligació és el futbol.

T'has convertit en allò que molts haurien volgut ser, però… és or tot el que lluu?


La veritat és que avui dia puc dir que estic complint el somni que tenia, en la meva feina veig moltes coses positives i no negatives, però és cert que, com a la vida, en qualsevol feina hi ha dies i moments en els quals ho passes malament, ja sigui per lesions, perquè no jugues o perquè no et surten les coses com tu voldries. És complicat estar en un club com el Barcelona, perquè són moltes les pressions que t'envolten i has d'estar molt ben preparat, no només futbolísticament parlant.

Com vius el dia a dia?


Ara el tinc força ocupat. Normalment, entrenem al matí i, a la tarda, si no he de practicar al gimnàs, intento aprofitar-la per anar a la universitat, tot i que cada vegada tinc menys temps per anar-hi.

Quan tinc un dia o un cap de setmana lliure vaig al cinema o quedo amb els amics, perquè també és important desconnectar una mica.

EL TEST


Una formació que tens i que consideres positiva.
La veritat és que estic content del que he fet fins ara, perquè tal i com han anat passant les coses, arribar als estudis que tinc no és fàcil.

Una formació que no tens i que creus que necessites.
Crec que podria millorar i veig que és primordial avui dia, els idiomes, sobretot l'anglès. El castellà i el català els domino, però em faltaria reforçar l'anglès.

Una etapa de la teva vida de la qual tens un bon record.
Potser no he tingut una infantesa com la dels nois "normals", ja que als 12 anys vaig haver d'anar a la Masia i tot va ser diferent, però, d'aquesta etapa a la Masia, en la qual he après i he madurat moltíssim, en guardo un bon record.

L'assignatura que més t'agradava i la que detestaves quan estudiaves.
M'agradaven molt l'educació física i les naturals, tot i que ja fa molt temps i les assignatures han anat canviant. La que menys m'agradava eren les matemàtiques, encara que no se'm donaven gens malament.

Algú a qui admires del món de l'esport.
Michael Jordan y Lance Armstrong.

Un altre esport que practiques o que t'agradaria practicar.
M'agradaria fer ciclisme, però crec que és molt sacrificat i també practicar tennis, frontó, etc.

Una pel·lícula que tornaries a veure.
El meu actor preferit és Denzel Washington; tornaria a veure qualsevol pel·lícula seva, com John Q. y El fuego de la venganza.

Un llibre que recomanaries.
L'ombra del vent o La catedral del mar.

Estil de música que t'agrada.
No sóc d'un estil definit, però m'agraden molt Estopa, Melendi, La Oreja de Van Gogh i Manolo García.

Una cançó que detestes.
No ho sé, les de màquina, em posen el cap…, però no vull dir que siguin ni millor ni pitjor.

Un consell a un jove que somiï dedicar-se a l'esport.
No m'agrada gaire donar consells perquè penso que cadascú és un món i viu situacions diferents, però quan jo era petit intentava gaudir al màxim, sense deixar mai d'esforçar-me i, a poc a poc, vaig anar veient si realment em podria dedicar al futbol com a primera feina.

Enumera els components de l'equip de professionals que t'envolta.
Home, doncs hi ha l'staff tècnic, metges, fisios, recuperadors, caps de premsa, utillers, etc. No només som els jugadors.

Quin d'aquests professionals és fonamental en el teu dia a dia?
Gairebé tots estan a l'ombra, però no per això són menys importants, cada un en el seu àmbit té la seva rellevància, i la suma de tots fa que tot funcioni, tots són imprescindibles.