Homeòpata

Descobreix aquesta nova professió de l'àrea de Sanitat

Homeòpata
Segons el diccionari, l'homeopatia és la pràctica terapèutica que consisteix a tractar les malalties per mitjà de medicaments a dosis mínimes, els quals, administrats a dosis més grans produirien en la persona sana símptomes iguals als de la malaltia que es tracta de combatre. D'aquesta manera s'activen les defenses de l'organisme i s'arriba suaument a millorar o a guarir la malaltia.
T'expliquem què és l'homeopatia i què fa aquest professional de la salut.
Funcions

A diferència de la medicina convencional, l'homeopatia tan sols prescriu medicaments preparats a partir de productes d'origen vegetal o animal o de productes químics (minerals o orgànics). A més, la prescripció del tractament es fa després d'analitzar a consciència els símptomes i els signes propis de la malaltia, així com la reacció particular que tenen sobre el pacient. Per això, cal que aquest especialista dugui a terme:


  • una història clínica detallada

  • una exploració al malalt i proves complementàries per arribar al diagnòstic

  • una definició del tractament
Mercat laboral

La professió d'homeòpata està en creixement, encara que a Espanya no tingui cap normativa sobre l'exercici d'aquesta activitat, i només la reconegui com un acte mèdic. Tanmateix, el 2010 es va calcular que a l'Estat hi havia 3.000 metges d'atenció primària, 2.000 pediatres i 4.600 facultatius d'altres especialitats que prescrivien medicaments homeopàtics.

L'homeopatia cada dia té més adeptes, sobretot en l'àrea de pediatria, ja que els medicaments no tenen efectes secundaris i són fàcils d'administrar.


ACCÉS

Per ser Homeòpata cal que cursis els estudis següents:

Titulacions universitàries

Per treballar com a homeòpata cal fer cursos d'especialització en medicina natural i alternativa, perquè no hi ha cap formació específica oficial.