Cursos Relacionats

Grau en Turisme

Turisme

Grau en Turisme
Si t'agrada tractar gent de diferents parts del món i domines les llengües, Turisme és la teva titulació.
Coneix les vies d'accés, el pla d'estudis i les sortides professionals d'aquest grau.
La titulació

El grau en Turisme pertany a la branca de coneixement de les Ciències socials i jurídiques i té una durada de 240 crèdits ECTS, repartits en 4 anys.

Amb aquest grau entendràs el turisme des d'una òptica transversal i internacional i adquiriràs competències per dirigir i gestionar organitzacions i empreses turístiques, analitzant-ne les variables competitives i tenint en compte elements tan essencials com la globalització, la sostenibilitat i l'evolució tecnològica.


El teu perfil

Per estudiar aquest curs has de posseir el do de gents i has de tenir facilitat a l'hora de parlar llengües (anglès, francès, xinès...). També és recomanable que tinguis dots comercials, que siguis una persona pacient i empàtica, bona comunicadora i amb un caràcter extravertit.

Mercat laboral
 

Com a titulat en Turisme podràs treballar per compte propi o per compte d'altri en el sector públic o en el privat. Podràs exercir la teva professió en hotels, agències de viatges, palaus de congressos, recintes firals, administració pública, cambres de comerç, complexos turístics, cases rurals, campaments de turisme, empreses d'oci i lleure, etc.

Com a professional polifacètic, les teves funcions poden consistir a organitzar, planificar, dirigir i gestionar una agència de viatges o un hotel, atendre els clients, ser comercial, guia turístic o animador sociocultural. També podràs dedicar-te a la formació, la recerca i la consultoria.

El sector del turisme és un sector canviant, ja que han anat apareixent noves demandes, com l'ecoturisme, el turisme d'aventura i el rural. Aquestes tendències, juntament amb el creixement d'Internet, converteixen aquesta activitat en un camp en què són necessàries la innovació i la inventiva.


Estudis relacionats
 
ACCÉS

Podràs accedir a aquesta carrera des de:

Qualsevol modalitat de Batxillerat, encara que són preferibles les d'Arts i humanitats i Ciències socials i jurídiques. Has de tenir en compte les matèries específiques de la selectivitat en cas que necessitis assegurar la teva nota d'accés.

Formació professional
Cicles formatius de grau superior. Si has de fer la prova específica de la selectivitat, tingues presents les assignatures que ponderen segons la branca de coneixement de la carrera que vulguis cursar.

Recorda que, en cas que hi hagi empat de notes, tindràs preferència d'accés si has cursat un cicle formatiu que correspongui a la branca de coneixement de la titulació.

En aquest enllaç podràs veure els cicles relacionats amb la branca de coneixement de les Ciències socials i jurídiques a la qual pertany el grau en Turisme.


PLA D'ESTUDIS

Aquestes són algunes de les assignatures bàsiques i obligatòries del grau en Turisme (poden variar en funció de la universitat):

  • Introducció al turisme
  • Tècniques turístiques
  • Màrqueting turístic
  • Comptabilitat d'empreses turístiques
  • Llengües estrangeres aplicades al turisme
  • Tipologies i estratègies de destinacions turístiques
  • Organització i gestió de l'empresa turística
  • Patrimoni territorial
  • Recursos i productes turístics
Sabies que...

Hi ha altres graus de Turisme, però tenen noms diferents. Alguns d'aquests són: