Cursos Relacionats

Grau en Periodisme

Periodisme

Grau en Periodisme
El periodisme és la captació i el tractament, escrit, oral, visual o gràfic, de la informació en qualsevol de les seves formes i varietats.
T'expliquem aquests estudis, les seves vies d'accés i les sortides professionals que tenen.
La titulació

El grau en Periodisme pertany a la branca de coneixement de les Ciències socials i jurídiques i té un total de 240 crèdits ECTS, repartits en 4 anys.

Aquests estudis et permetran dur a terme la tasca informativa en qualsevol mitjà de comunicació i sobre qualsevol suport: premsa escrita, TV, ràdio, premsa en línia i en l'àmbit multimèdia.

Per això, aprendràs les diferents teories de la comunicació existents, l'estructura i l'estil dels gèneres periodístics, com cercar recursos i fonts, etc. També hi adquiriràs coneixements generals d'edició, història, dret i economia.


El teu perfil

Per cursar aquesta carrera cal que tinguis una bona base de coneixements generals, que siguis una persona curiosa per conèixer i comprendre el món i que disposis de capacitat d'observació, d'anàlisi crítica i de comunicació. També és recomanable que tinguis un bon nivell d'idiomes, sobretot en anglès.


Mercat laboral

Amb el títol de Periodisme podràs treballar per compte propi o per compte d'altri. Podràs coordinar o executar qualsevol treball de tipus informatiu o comunicatiu en el gabinet de premsa o comunicació d'una institució pública o privada; podràs treballar com a redactor, reporter, enviat especial, presentador, gestor de comunitats en línia (community manager), etc. en un diari, una emissora de ràdio o una cadena de televisió. Si t'interessa, també pots dedicar-te a la docència.


Estudis relacionats

Sabies que...?

A més del grau en Periodisme també existeix el grau en Comunicació i periodisme audiovisual.


Ell i ella també han estudiat Periodisme

 
ACCÉS

Podràs accedir a aquesta carrera des de:

Qualsevol modalitat de Batxillerat. Has de tenir en compte les matèries específiques de la selectivitat en cas que necessitis assegurar la teva nota d'accés.

Formació professional
Cicles formatius de grau superior. Si has de fer la prova específica de la selectivitat, tingues presents les assignatures que ponderen segons la branca de coneixement de la carrera que vulguis cursar.

Recorda que, en cas que hi hagi empat de notes, tindràs preferència d'accés si has cursat un cicle formatiu que correspongui a la branca de coneixement de la titulació.

En aquest enllaç podràs veure els cicles relacionats amb la branca de coneixement de les Ciències socials i jurídiques a la qual pertany el grau en Periodisme.


PLA D'ESTUDIS

Aquestes són algunes de les assignatures bàsiques i obligatòries del grau en Periodisme (poden variar en funció de la universitat):

  • Sociologia de la comunicació
  • Creativitat i comunicació
  • Intel·ligència emocional i psicologia de la comunicació
  • Comunicació oral
  • Estructura de les institucions polítiques
  • Publicitat i relacions públiques
  • Fonaments de la comunicació audiovisual
  • Redacció periodística
  • Comunicació i disseny gràfic
  • Reportatges i entrevistes