Formació professional en línia

Treballar i estudiar és possible

Formació professional en línia
La formació professional en línia està pensada per a aquelles persones que treballen o tenen alguna responsabilitat que els impedeix assistir normalment a les classes.
T'expliquem com és la formació professional en línia, quina estructura té i com s'hi accedeix.
La puc fer, jo?

Els requisits d'accés a un cicle formatiu de grau mitjà o de grau superior són els mateixos, sigui presencial o en línia.

Per poder cursar aquest tipus de formació professional, has de tenir 18 anys o complir-los durant el curs. No obstant això, a partir dels 16 anys també podries apuntar-t’hi si compleixes algun dels requisits següents:


  • Treballes o ets esportista professional o d'alt rendiment.

  • Has formalitzat un contracte de formació.

  • Estàs en una situació extraordinària de malaltia o discapacitat que t'impedeix cursar aquests estudis de forma presencial.

Què has de fer?

Has de presentar una única sol·licitud –disponible en el web de la Conselleria d'Educació–, preferentment al centre de referència. Per formalitzar-la, l'has d'enviar per correu electrònic al centre.

Després de l'adjudicació de places, si has estat seleccionat hauràs de fer la matrícula al centre admès.


Com funciona?

Si vols cursar la formació professional en línia, necessites un ordinador i connexió a Internet per accedir a la programació dels estudis i als materials interactius i per contactar amb el tutor, que et guiarà durant el curs.

Un cop matriculat als mòduls corresponents, rebràs una clau d'accés que et permetrà entrar a la plataforma on hi ha els materials i comunicar-te amb el teu professor.


Què m'ofereix?

Disposes d'una tutoria individual, és a dir, pots contactar directament amb el teu professor a través d'un correu electrònic personalitzat. A més, tens una avaluació continuada, ja que el tutor duu a terme un seguiment personalitzat dels materials didàctics que has anat acabant (per exemple, un examen en línia, la puntuació del qual es té en compte per a la nota final del mòdul).

També tens l'oportunitat de participar en un fòrum amb la resta dels companys del curs. Podràs consultar les teves qualificacions i veure el teu progrés a través de les diferents autoavaluacions, que tens disponibles en cada apartat.


Com s'estructura?

En el cas de la formació professional en línia, com en la presencial, pots cursar un cicle formatiu de grau mitjà o un cicle formatiu de grau superior.

Cada curs s'estructura en mòduls, perquè et matriculis als que vulguis en funció de la teva disponibilitat horària, i cada mòdul s'organitza en unitats de treball, de manera que puguis anar assolint tots els objectius.

+ info

En algun moment hauré d'anar al centre educatiu?

Sí, ja que, a part de les activitats d'autoaprenentatge que cal fer per Internet, la formació professional en línia també inclou activitats presencials al centre, com ara tutories col•lectives amb la resta dels companys i un examen d'avaluació final, que tindrà lloc el dia i l'hora establerts.

I les pràctiques?

La realització de les assignatures pràctiques dependrà de la dinàmica del centre; per exemple, n’hi ha alguns que les imparteixen de manera comprimida els caps de setmana i els dediquen menys hores. En qualsevol cas, independentment de com el centre organitzi les pràctiques, la teva assistència és imprescindible.

I les pràctiques en empreses?

La Formació en centres de treball (FCT) és obligatòria. No obstant això, poden convalidar-te aquesta assignatura si tens experiència en el sector i acredites un mínim d'hores treballades en un lloc similar al que estudies.


En el moment de fer aquestes pràctiques hi ha dues possibilitats: el centre et pot proporcionar una llista d'empreses amb les quals té algun conveni o bé has de buscar-te tu una empresa.

Consells

Et recomanem que no et matriculis a més de 4 o 5 mòduls professionals i que estiguis contínuament connectat, per no perdre't les notificacions, els canvis o els suggeriments.

Més informació a Todo FP .