Cursos Relacionats

Estudiar a l'estranger

Estudiar a l'estranger, una gran aventura

Estudiar a l'estranger
Per als qui volen canviar d'aires i viure una aventura mentre estudien
Prova l'experiència d'anar a estudiar durant una temporada a l'estranger!
Per què estudiar a l'estranger?

No hi ha un únic motiu per passar una temporada lluny de casa realitzant uns estudis, segurament, hi ha tants motius com possibilitats que tens per anar a estudiar a l'estranger.

Entre els principals motius hi pots trobar el de perfeccionar un idioma, aprendre de forma diferent, conèixer món o "desconnectar" i viure una nova experiència lluny dels amics i de la família.

De motius segur que no te'n falten, i de ganes tampoc, però si et planteges viure aquesta gran experiència, és important que la preparis bé per evitar imprevistos d'última hora i perquè la puguis gaudir al màxim.


Què pots estudiar a l'estranger?

Podem dir que els estudis que pots fer a fora són gairebé els mateixos que els que pots fer aquí, la principal diferència està en els seus requisits d'accés i, en alguns casos, en la titulació que obtindràs i en com poder després homologar-la amb els estudis d'aquí.

Programes d'intercanvi

Una de les formes d'anar a l'estranger és a través de programes d'intercanvi, com per exemple, el conegut Erasmus +. Els programes d'intercanvi es coordinen a través dels diferents centres educatius i permeten una estada limitada al país estranger. Poder participar-hi dependrà de si la institució on s'estudia és participant en un d'aquests programes, si és així, la mateixa institució acompanya en tot el procés d'intercanvi.

Anar a cursar uns estudis a l'estranger

Existeix també la possibilitat de cursar la totalitat d'uns estudis a l'estranger. Per fer-ho, cal complir amb els requisits d'accés a aquests estudis, entre ells, sempre hi ha un bon nivell de l'idioma del país de destí. Si es compleixen els requisits es pots sol·licitar plaça als diferents centres educatius. En aquest cas, és molt important contactar amb les agències o oficines per a l'alumnat estranger de cada país per informar-se bé de tot el procediment, sobretot, per conèixer bé com tramitar les sol·licituds d'admissió als centres educatius.

Idiomes

Una de les opcions triades per a molts estudiants és anar a aprendre un idioma e l'estranger. Aquesta és l'única opció en la que el domini de l'idioma no serà important, ja que l'objectiu és aprendre'l bé i perfeccionar-lo per millorar la competència en el mateix.Consells
  • Informa't sobre el país de destí: cultura, costums, normes socials, gastronomia, etc.
  • Un cop hagis decidit anar a l'estranger, hauràs d'esbrinar com trobar allotjament, quin és el cost de la vida, etc.
  • Només necessites uns coneixements mínims per tal d'espavilar-te en el dia a dia. Cal recalcar que, quan vas a un país estranger, el coneixement de l'idioma no es limita a les aules, sinó que s'estén a tots els àmbits, i estaràs en constant aprenentatge.
  • Si vols anar a un altre país per estudiar ESO, Batxillerat o una carrera universitària, i no només per aprendre una nova llengua, és important que dominis l'idioma per poder progressar adequadament.
  • Has de comptar amb el suport de les organitzacions especialitzades. Com ja hem dit, quan vas a un altre país, aprens a espavilar-te tot sol, però això no significa que hagis d'aprendre amb ensurts o situacions desagradables.
  • Verifica la reputació de les institucions on realitzaràs els cursos. Consulta el sistema d'acreditacions i organitza el teu programa en funció de les opcions. És imprescindible poder comptar amb el suport incondicional de la institució que triïs, perquè no et trobis desemparat en un país estrany.
  • Informa't sobre el centre escollit, els programes d'estudis, si els títols o certificats que obtinguis es reconeixeran quan tornis a casa, com s'accedeix al centre, plans de beques, assegurances de malalties i accidents…
Beneficis
 

Són molts els beneficis que pots tenir anant a estudiar a l'estranger, no només beneficis acadèmics sinó també beneficis personals:

Aprens una nova llengua. Avui dia és imprescindible conèixer bé un idioma per poder viatjar i també per trobar feina.

• Descobreixes un estil de vida i una cultura diferents als teus. No només coneixeràs gent d'aquell país, sinó que també estaràs amb altres nois i noies que han anat per aprendre i estan lluny de la família. Això t'ajudarà a ser una persona amb una ment més oberta i més adaptada al canvi.

• Et dóna la capacitat de sortir-te'n en espais o situacions desconegudes. Adquireixes molta autonomia amb les activitats del dia a dia.

• T'ajuda a obrir la ment i a ser més tolerant i creatiu. El mercat de treball demana cada vegada persones més obertes, adaptables i que no els faci por el canvi.


Comença la teva aventura!

Anar a estudiar a l'estranger és una aventura, però això no significa que ho hagis de fer tot a l'últim moment. Pensa que que preparar una estada a fora requereix tota una sèrie de tràmits que cal que preparis amb antelació per evitar tenir sorpreses. Un paper mal gestionat et pot trencar la teva aventura.

Informa't bé sobre tot el que cal que facis i segueix els consells sobre estudiar a l'estranger que et facilitem en aquest apartat: