Cursos Relacionats

L'estudiant de Dret

Estudis de Dret

L'estudiant de Dret
Pedro Abascal es va decantar primer per una carrera d'econòmiques, però va veure que no era el seu fort i va començar Dret i, ara, ja és a 4t curs.
+ Dades


Nom i cognoms: Pedro Abascal Martínez
Lloc de naixement: Valladolid
Edat: 23 anys
Formació:
Actualment estudio 4t curs de Dret a la Universidad de Burgos. Els meus estudis universitaris van començar a Valladolid, a la Facultat d'Econòmiques. Vaig fer 2 cursos de Llicenciatura d'Administració i Direcció d'Empreses ), però vaig veure que no era el meu fort i vaig canviar a Dret.

Per què vas escollir Dret?


Vaig començar Dret perquè volia dedicar-me a alguna cosa relacionada amb el món de l'empresa, o treballar-hi, però Econòmiques no m'agradava i Empresarials no em cridava l'atenció. Llavors vaig pensar en Dret perquè pot tenir sortida al que m'agrada, i la carrera em sembla interessant.

Tenies clar que volies anar a la universitat?


La veritat és que sí. Volia tenir estudis universitaris perquè penso que em donen una formació que necessitaré per al meu futur laboral.

Què t'està semblant el que portes de curs?


M'està agradant més aquest curs que tots els anteriors, perquè sembla que se centra més en la pràctica del dret i els 3 primers cursos són més generals.

Quins hàbits o estratègies d'estudi has canviat o reorientat?


Els hàbits d'estudi s'han de tenir des del principi, com portar un horari, per exemple. Però les estratègies canvien molt depenent de les assignatures i he hagut d'anar reorientant-les, segons el professor i l'assignatura.

Quines són les matèries que més t'han agradat? I les que menys?


Les que més m'han agradat, i m'estan agradant, són els dos drets penals i els processals, potser per la seva orientació més pràctica o del dia a dia. I les que menys, Constitucional i Història del Dret, potser perquè van ser les dues assignatures que més m'han costat.

Què vols fer quan acabis els estudis?

Quan acabi vull marxar un any o dos a aprendre anglès i un altre idioma, si és possible. Després em plantejaria la possibilitat de fer un màster de gestió d'empresa, però, com a primera opció, els idiomes.

Des del teu punt de vista…


Els aspectes positius de la carrera de Dret són…

És totalment opinable, però crec que el positiu, si més no a la Universidad de Burgos, és que es dóna una orientació molt pràctica, i això ajuda a agafar el gust per la carrera.

I els negatius?

Com a aspecte negatiu diria que l'aglomeració de crèdits optatius i de lliure configuració, que, fet i fet, serveixen per completar els crèdits necessaris, però per a poca cosa més.

Consell a un futur estudiant de Dret.


Que el primer any de la carrera l'agafi amb moltes ganes; si se centra el primer curs, la resta va seguit. I que no agafi mania a cap assignatura, que al final totes es relacionen i totes són importants per entendre les altres.