L'alumne del CFGS de Disseny i Producció Editorial

Cicle formatiu de grau superior de Disseny i Producció Editorial

L'alumne del CFGS de Disseny i Producció Editorial
Sigues el protagonista i dóna a conèixer el dia a dia de la teva escola o del teu institut.
Les teves dades


Nom: Antonio Abril García

Anys: 22

Curs: 2n curs de Disseny i Producció Editorial

Hobbies: Veure pel•lícules, fer muntatges fotogràfics, estar amb els meus amics, escoltar música i llegir.

" Hola, em dic Antonio Abril i estic cursant el segon any del cicle de grau superior de Disseny i Producció Editorial a l'IES SEP Esteve Terradas de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat). Abans vaig fer en aquest mateix centre el cicle de grau superior de Desenvolupament d'Aplicacions Informàtiques, que em va permetre treballar 2 anys com a Programador-Webmaster en la primera central de compres del sector informàtic. Actualment, estic fent pràctiques com a dissenyador gràfic en un estudi de Barcelona."

Com et van els estudis?


Actualment, em van força bé ja que estic en el segon any i, per ara, del primer trimestre n'he sortit il•lès. Haig de destacar que els estudis els compagino amb les pràctiques que faig al matí. Aquestes pràctiques són obligatòries i es consideren com un crèdit més del cicle formatiu.
El més dur que veig en els estudis de grau superior és que cada dia acabes trinxat, ja que després de 5 hores de pràctiques i 4,5 hores de classe, haig de continuar una estona més fent exercicis o estudiant a casa.

Quina opció seguiràs el curs vinent?


El curs que ve espero que no existeixi, és a dir, que en comptes de seguir estudiant preferiria estar treballant en una empresa del sector de les arts gràfiques on realitzi funcions que tinguin relació amb el que he estudiat.
Principalment, espero estar treballant perquè crec que ja he complert amb la meva etapa d'estudis, ja que quan acabi aquest curs tindré dues titulacions de grau superior que em facilitaran trobar un treball tant en un sector com en un altre.

Quina assignatura és la que més t'agrada?


L'assignatura que més m'agrada d'aquest segon any és la de Maquetes i Arts Finals ja que és una classe pràctica on toquem els diferents programes de disseny i alhora ens informen de programes o pàgines web que ens poden servir de suport quan estiguem treballant.

I la que menys t'agrada?


L'assignatura que menys m'agrada és Administració Editorial, ja que a més de ser una assignatura purament teòrica, se centra en l'àmbit de l'edició de llibres, i dels diversos continguts que té el curs, aquest és el que menys m'atrau.

Saps a què t'agradaria dedicar-te professionalment? Per què?


Actualment tinc les coses molt clares ja que he pogut introduir-me en dos sectors que estan molt lligats: la informàtica i el disseny gràfic. D'aquesta manera puc confirmar que el meu principal enfocament professional està adreçat al disseny Web, tot i que tampoc no descarto el disseny publicitari, que també té un futur il•limitat. Aquesta decisió ha estat presa després de 4 anys d'estudiar diversos cicles formatius sense tenir clares les meves idees i això m'ha fet possible gaudir fent les pràctiques de disseny i producció editorial sense necessitat de pensar constantment en el moment d'acabar i haver de marxar. Crec que trobar una feina que t'agradi o en què gaudeixis és un dels majors luxes que pots trobar avui dia, i, per tant, no ho penso deixar anar.

Es va fer en el teu centre algun tipus d'activitat que et va ajudar a decidir?

Abans de decidir-me cap a on dirigir els meus estudis vaig tenir l'oportunitat d'assistir a diverses conferències organitzades en el meu centre, amb la intenció d'ajudar-nos a enfocar el nostre futur. A més, durant el segon any de batxillerat varem tenir diverses xerrades amb els tutors, perquè ens donessin un cop de mà, cosa que es complementa amb l'assistència al Saló de l'Ensenyament que se celebra a Barcelona.
En el meu cas, va ser la meva tutora de Batxillerat qui em va informar dels diversos cicles de grau superior i carreres universitàries on podria portar a terme els meus estudis d'informàtica; posteriorment, després de realitzar el cicle superior d'informàtica, un dels meus professors m'informà del cicle de disseny.
Ara bé, van ser principalment les xerrades les que van fer que enfoqués el meu futur cap al disseny i decidís de fer el curs que actualment estic acabant.

Si desitges aparèixer a aquesta secció pots contactar amb nosaltres mitjançant aquest correu electrònic
.