A 1r de batxiller

Què has de fer si suspens algunes assignatures a 1r de batxillerat?

A 1r de batxiller
Si estàs a 1r de batxillerat però el curs no va com t'esperaves, planteja't si vols continuar estudiant en aquesta etapa i després pren una decisió.
T'expliquem quines opcions tens si suspens alguna assignatura a 1r de batxillerat.
Vols accedir a 2n de batxillerat però t'han quedat 3 o 4 assignatures?

Tan sols podràs accedir a segon si aproves totes les matèries o si et queden 2 assignatures com a màxim. No obstant això, si tens 3 o 4 assignatures pendents tens diferents opcions:


  • Repetir el curs sencer i renunciar a les notes de les assignatures aprovades.
     
  • Tornar a matricular-te de tot a 1r, però amb la possibilitat d'apujar la nota de les assignatures superades. Si al final la nota és inferior, et podràs quedar amb la primera.
     
  • Inscriure't en les matèries suspeses i, si el centre creu que cal, en algunes de 2n, sempre que no siguin les mateixes que tens suspeses; per exemple, no pots triar Llengua ni Matemàtiques si no les tens aprovades del curs anterior, ja que les notes no seran vàlides fins que les aprovis per complet.

    Si finalment tries aquest règim d'escolarització, com que ets menor d'edat has de tenir l'autorització dels teus pares o tutor.


+ sobre el batx

Si estàs a 2n i hi has accedit amb 2 assignatures suspeses, tingues en compte que l'avaluació del curs està condicionada per les assignatures no aprovades, ja que, en funció d'aquestes, no podràs cursar algunes matèries de 2n. Aquí te'n donem la correspondència:


Analitza els teus resultats

Si has optat pel batxillerat en lloc d'una altra opció, se suposa que és perquè vols estudiar un cicle formatiu de grau superior o anar a la universitat. Recorda que és molt important que t'ho prenguis seriosament, ja que els teus resultats en aquesta etapa tenen un gran valor, tant per a l'accés a un CFGS (les sol·licituds s'ordenen per la nota) com per a la nota final de la selectivitat, ja que suposen un 60% del total.

Per això et recomanem que provis de descobrir els motius d'aquests mals resultats. Analitza si has suspès perquè no has estudiat gaire o perquè són matèries complicades per a tu.

Per exemple, si les matèries suspeses són les de modalitat, potser hauries de plantejar-te canviar-la, en funció del que vulguis fer després del batxillerat. Parla amb el teu tutor i informa't sobre la resta de les assignatures.

Tingues en compte les notes de les altres assignatures aprovades i determina si han estat regulars, bones o molt bones.

Aquesta anàlisi t'ajudarà a identificar el perquè dels mals resultats, ja que potser el problema es troba en els teus hàbits d'estudi o en la teva manera d'estudiar.El batxillerat no és per a mi

Si el batxillerat se't fa una muntanya, has de saber que tens altres opcions a l'abast: