Cursos Relacionats

Genetista

Coneix la professió de genetista

Genetista
Tot allò que està relacionat amb la genètica és un misteri, si vols resoldre'l, t'interessa la professió de genetista.
El genetista és qui estudia la genètica. La paraula genètica prové del terme grec gen i tracta de comprendre com es transmet l'herència biològica d'una generació a una altra.
Funcions

La funció principal d'aquest professional és la prevenció, perquè a través de l'anàlisi de mostres extretes de la medul·la òssia i de líquid amniòtic en els casos d'embarassos d'alt risc, entre d'altres, aconsegueix diagnosticar malalties i defectes de naixement.

El treball d'aquest professional va més enllà de l'anàlisi de mostres a fi de prevenir, sinó que també està implicat en projectes de biomedicina que es dediquen al clonatge amb fins terapèutics.

 
ACCÉS

Pots treballar com a genetista cursant els estudis universitaris que et detallem a continuació:

Mercat laboral

Com a genetista podràs treballar en instituts d'investigació de genètica humana, animal i de plantes; en centres de salut i reproducció, en centres mèdics, farmacològics i veterinaris i també podràs dedicar-te a la investigació especial o forense.

S'està investigant molt en aquest àmbit i el camp de treball és molt ampli, perquè l'especialitat del genetista implica l'estudi del material genètic a diversos nivells i en diversos contextos, com poden ser la genètica molecular, cromosòmica, cel·lular, etc.