Cursos Relacionats

La professional de Psicologia

Titulació de Psicologia

La professional de Psicologia
"Penso que la titulació de Psicologia és massa teòrica i que tothom qui s'hi vulgui dedicar professionalment ha de fer moltes pràctiques i especialitzar-se."
Mª Luisa Ferrerós Tor és psicòloga infantil, ha cursat la llicenciatura en Psicologia a la Universitat de Barcelona, ha fet un màster en alteracions del son a l'Instituto Universitario Dexeus i un altre en teràpia sistèmica, i és especialista en psicologia jurídica i perícia.

Creus que la carrera t'ha preparat adequadament per al món laboral?
Penso que potser és massa teòrica, i després s'ha de complimentar amb cursos de postgrau més pràctics.

Què creus que es valora més en un titulat en Psicologia a l'hora de trobar feina?
Sens dubte el que més es valora a l'hora de trobar una feina és l'experiència adquirida a través de les pràctiques i també els cursos de postgrau realitzats.


Consell a un futur estudiant...

Doncs a qui vulgui fer psicologia li aconsello que durant la carrera faci pràctiques, per exemple, en algun gabinet com a voluntari, ja que és una titulació molt teòrica.

I a un altre que l'estigui acabant?

Per a qui estigui a punt d'acabar la carrera li recomano que s'especialitzi i que faci un màster, perquè la psicologia es pot aplicar a molts àmbits i és millor centrar-se en un de concret per poder transmetre al pacient fiabilitat, perquè el professional que sap de tot sembla que al final no sàpiga de quasi res i dóna poca confiança. A més a més, un màster és més pràctic i serveix per dur a terme tot el que s'ha après.

RADIOGRAFIA

En què consisteix la teva feina?
Em dedico a la psicologia Infantil i a la divulgació. M'encarrego de fer psicodiagnòstics dels problemes més freqüents entre els nens, com per exemple d'aprenentatge, emocional, psicomotriu, etc. També col•laboro en diferents publicacions per a pares i formo part del cos de docents de la Unitat de Formació Continuada de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Eines o materials que utilitzes en la teva feina.
Test projectius HTP, test del dibuix de la família i test d'intel•ligència weschler, raven, test de bender, etc.