SFDK

SFDK
Després de més d'una dècada de treball dur han aconseguit arribar al número 1 de les llistes amb el seu últim treball Los veteranos.
Noms:

Óscar Sánchez, per als amics Acción Sánchez.

Saturnino Rey García, conegut com Zatu.

Professió:

Acción Sánchez: discjòquei i productor musical.

Zatu: MC.

MC?
Els Mcs són els rapers, els vocalistes de rap, els escriptors que fan els grafits o els b-boy que ballen breakdance.


Estudis:

Acción Sánchez: Graduat escolar.

Zatu: Graduat escolar i Formació Professional en l'especialitat de pintura decorativa.

Esteu estudiant?


Acción Sánchez: A vegades penso tornar a estudiar, però ara no tinc temps, qui sap si en un futur ho podré fer.

Zatu: Ara no estudio, però m'agradaria tornar a estudiar idiomes; també m'interessa la història, saber tot el que ha passat al món, m'ajuda a saber per què avui dia passen certes coses.
Us heu convertit en allò que molts sempre haurien volgut ser, però… és or tot el que lluu?Acción Sánchez: Com tot a la vida, té coses bones i coses dolentes, però són més les coses bones, per tant, val la pena.

Zatu: El yin i el yang, en tot allò bo hi ha alguna cosa de dolent, i també al contrari.

Com viviu el dia a dia?


Quan estem de gira, dormim tot el que podem per descansar la veu i començar les proves de so a la tarda; després, migdiada, dutxa, concert i a dormir. I el dia següent, una altra vegada el mateix, menys el diumenge, que si el dia següent no toquem, ens fem un homenatge.

EL TEST


Una formació que no teniu i que creieu que necessiteu.

Acción Sánchez: Millorar l'anglès.

Zatu: Idiomes i informàtica.

Una professió o un ofici que sempre us ha agradat.

Acción Sánchez: Psicòleg.

Zatu: Qualsevol cosa relacionada amb el cinema, però, sobretot, actuar o dirigir; tot i que ser crític i veure totes les pel·lícules de franc, no estaria gens malament.

L'assignatura que més us agradava i la que detestàveu quan estudiàveu.

Acción Sánchez: Les assignatures que més m'agradaven eren les matemàtiques i la història; la que menys m'agradava era la de llengua.

Zatu: A l'escola m'agradaven les naturals i detestava les matemàtiques; a l'institut m'agradaven les pràctiques i continuava detestant les matemàtiques.

Una pel·lícula que us agradaria tornar a veure.

Acción Sánchez: Joves ocults.

Zatu: Us aconsello Cadena de favors, en la qual actuen Kevin Spacey, Helen Hunt i Haley Joey Osment, el nen d'El sisè sentit, i la dirigeix Mimi Leder.

Un llibre de capçalera per a la vostra professió.

The holy book of hip hop.


Estil de música que us agrada.

Rap, soul, funk, rock, pop, jazz..., és a dir, la música negra en general.


Una ciutat o país que destacaríeu en l'àmbit cultural.

Acción Sánchez: Londres

Zatu: Jo prefereixo la meva Andalusia, però ciutats grans com Barcelona o Madrid tenen més diversitat. Després, els Estats Units; no és que cregui que estiguin molt culturitzats, però d'allà ve la música que escolto i amb què treballo.

Un consell a un jove que vulgui dedicar-se al hip hop.

Acción Sánchez: Res no és fins que els nostres pensaments no facin que sigui.

Enumereu els professionals que treballen amb vosaltres.

Acción Sánchez: Zatu i jo; i per als concerts El Puto Loko, ZP, Jorge Gascón, El Increíble Chulk i el Kani, entre molts altres.

Zatu: Quan actuem en directe, l'equip són: Jorge Gascón (tècnic de so); Jesús, El Increíble Chulck, Rodríguez Torronteras (tècnic de llums); Saturnino, ZP, Rey (road manager), Jose Antonio Kani, no recordo el seu cognom (merchandising), David El Puto Loko, Ramos Calvo (segona veu, MC de suport), Óscar Acción Sánchez, Sánchez Pérez (DJ), y el menda, Saturnino Zatu Rey (MC). La nostra empresa de contractació és Wild Punk; des d'allà s'organitzen les nostres gires i actes públics; Fernando Novi n'és el director, i també hi treballen Fátima, Dani, Enka i Carmen, que també porten part de la nostra promoció quan editem discos, i part de la promoció de la gira; i BOA és l'empresa que distribueix els nostres discos, la dirigeix Manuel Pena i hi treballa tot un gran equip (no recordo tots els noms). A BOA també hi treballa Alma, que és la noia que porta l'editorial, registra les nostres cançons i té cura de tot el que es fa amb la meva música, s'encarrega de controlar els diners que generem a SGAE. Des de BOA també surt part de la promoció quan editem els discos, a part de la nostra pròpia promoció, ja que som la nostra pròpia companyia disquera.

Quin d'aquests professionals és fonamental en el vostre dia a dia?

Acción Sánchez: Zatu i Jorge Gascón.

Zatu: Acción Sánchez (jo sóc el guardià del meu germà).

+ info


http://www.sfdkrecords.com