Cursos Relacionats

La professional en Laboratori d'Anàlisi i Control de Qualitat

Cicle formatiu de grau superior en Laboratori d'anàlisi i control de qualitat

La professional en Laboratori d'Anàlisi i Control de Qualitat
"Considero que aquest cicle m'ha preparat per enfrontar-me al món laboral, ja que gran part de les hores d'estudi són pràctiques de laboratori..."
Raquel Ricart Baulas és de Sabadell (Barcelona), i té 25 anys. Va estudiar el cicle formatiu de grau superior en Laboratori d'anàlisi i control de qualitat a l'IES La Romànica, a Barberà del Vallès (Barcelona), i ara treballa en una empresa farmacèutica.

Creus que el cicle formatiu t'ha preparat adequadament per al món laboral?

Sí, perquè és un cicle formatiu que, a part de donar molts coneixements teòrics, et prepara per estar en molts laboratoris o controls de procés de qualitat, ja que gran part de les hores d'estudi són pràctiques de laboratori.


Què creus que es valora més en un tècnic superior en Laboratori d'anàlisi i control de qualitat?

La presència, la pulcritud i la feina dura, com en totes les feines. En principi, sempre demanen experiència laboral, però, si veuen que tens entusiasme, això també ajuda.


Consell a un futur estudiant...

El cicle és bastant dur, però si es tenen ganes tot es pot fer.

I a un altre que l'estigui acabant?

Que tingui paciència, ja que al principi costa trobar feina, però si busques els teus objectius els acabes trobant.


RADIOGRAFIA

En què consisteix la teva feina?
Treballo al departament de control de processos d'una empresa farmacèutica que fabrica medicaments injectables. M'encarrego de prendre mostres al llarg del procés per poder verificar la qualitat del producte; per dur a terme això, faig mostreigs de vàlvules d'aigua i controls de les dosificacions i el condicionament. Tot això cal fer-ho amb molta cura per tal de no contaminar la mostra
.

Eines o materials que utilitzes en la teva feina.
Essencialment, utilitzo el comptador de partícules, el Safety Access System (SAS), que és un sistema d'accés que evita que les sales en les quals treballem es contaminin, per exemple, per poder accedir del carrer a la sala de fabricació… S'han de prendre precaucions especials per no contaminar els espais. També treballo amb filtres d'un sol ús (per a esterilització, ultrafiltració, etc.).

Condicions de treball.

  • Entorn laboral
    L'entorn laboral és molt bo, som 18 persones en la meva secció, tots som molt diferents, però ho portem molt bé.
  • Horari
    L'horari és una mica complicat. Si comencem a comptar, la primera setmana treballo dilluns, dimarts, divendres, dissabte i diumenge de 6.00 h a 18.00 h. La segona setmana treballo només dimecres i dijous de 6.00 h a 18.00 h. I la tercera i la quarta setmana és el mateix però de 18.00 h a 6.00 h.
  • Salari
    El meu salari anual brut oscil•la entre els 24.000 i els 30.000 euros.