Cursos Relacionats

El professional d'ADE

Estudis d'Administració i Direcció d'Empreses (ADE)

El professional d'ADE
Pablo Neira va venir del Brasil amb la idea d'anar a la universitat i, malgrat que en un principi volia estudiar turisme, a la fi, va triar la llicenciatura d'ADE.
+ Dades


Nom i cognoms: Pablo Neira Sousa
Lloc de naixement: Salvador de Bahía (Brasil)
Edat:25 anys
Formació realitzada:
Llicenciatura d'ADE a la Universidad de Alcalá de Henares.

Per què et vas decidir per la carrera d'ADE?

Quan vaig venir a Espanya, el 2001, amb 19 anys, tenia dos objectius fonamentals: el primer era superar la selectivitat i entrar a la universitat, i el segon era fundar una filial d'una empresa turística per a la qual treballava en aquella època, dins del departament internacional. Al principi, estava decidit a fer la carrera de Turisme, però, tot i que en aquell moment desenvolupava la meva activitat en el sector turístic, sabia que necessitava eines i coneixement per ser emprenedor, independentment del sector, per la qual cosa vaig optar per la llicenciatura d'ADE.

Què estàs fent ara?

Sóc soci fundador de Suninter, empresa dedicada al món de l'automòbil i especialitzada en la importació de motocicletes BMW. Està ubicada a Alcalá de Henares (Madrid).

Vas trigar molt a trobar feina?

Mai vaig tenir problemes per aconseguir feina i persones que apostessin per mi, perquè sempre he posat els projectes que m'han encarregat com una prioritat en la meva vida. En el món empresarial es premia el coneixement, la dedicació (que al principi ha de ser integral) i el do que cadascú va desenvolupant amb el temps per fer negocis i saber posicionar-se en l'entorn professional.

Quins plans de futur tens?

Acostumo a improvisar molt la meva vida, amb la qual cosa sempre mantinc diverses portes obertes per al futur. En aquests moments estic pensant d'anar a viure a Alemanya un temps i després ja veuré, però em crida molt l'atenció la possibilitat de passar un temps desenvolupant algun pla en un país asiàtic com la Xina o Corea. Pel que fa a la feina, a més dels projectes personals, en un principi, vull dedicar-me al món de la consultoria empresarial.


Com veus la teva professió d'aquí a 10 anys?

Avui dia és molt difícil preveure alguna cosa en el món dels negocis en un horitzó temporal tan ampli. Hem de tenir en compte que actualment vivim en l'anomenada "societat de la informació" i que, per tant, cada dia és més clara l'eliminació de tot lloc de treball que pugui ser automatitzat, amb la qual cosa el que es demanda i es demandarà són els llocs de treball on siguin necessàries la intuïció, la creativitat i la improvisació, característiques pròpies de l'ésser humà i difícils de ser substituïdes per aplicacions informàtiques.

Consell a un futur estudiant de la Llicenciatura d'Administració i Direcció d'Empreses.

És fonamental que reflexionis i sàpigues quins són els teus objectius amb aquesta carrera. Quan acabes ADE reps un diploma professional com en una enginyeria o medicina, per exemple, però el teu lloc no està tan clar com el d'enginyer o el de metge. Reps un diploma que justifica el teu coneixement, que afegeixes al currículum, però d'ara endavant tot depèn de la teva capacitat per ser el que et proposis: empresari, director, venedor, funcionari, secretari, etc. El meu consell és que aprofundeixis el coneixement més enllà de simplement aprovar les assignatures, estudiant amb lògica i raonant, que llegeixis molt sobre l'actualitat política i econòmica, nacional i internacional i també que trobis bons professors que et puguin assessorar, principalment en els últims anys de la carrera.


Radiografia del lloc de treball


En què consisteix la teva feina?
Des de dissenyar l'estratègia que es durà a terme per aconseguir els objectius establerts, fins a realitzar operacions mercantils amb clients i proveïdors, acords bancaris, dirigir el personal, etc. La feina que du a terme un directiu és molt variada.


Quin creus que ha de ser el perfil d'un llicenciat en ADE?
No existeix un perfil estàndard, ja que, com he dit abans, es tracta d'una carrera molt general. Depèn de l'objectiu de cadascú.


Eines o materials que utilitzes a la teva feina.
Aplicacions informàtiques, ordinador, Internet, telèfon, fax, PDA, etc.

Condicions de treball

Horari

És flexible pel que fa a la presència a l'oficina, però la dedicació és integral. Cal estar disponible les 24 hores del dia, especialment al principi.


Remuneració econòmica aproximada

Entre 20.000 i 30.000 euros anuals.