Cursos Relacionats

L'estudiant d'ADE

Estudis d'Administració i Direcció d'Empreses (ADE)

L'estudiant d'ADE
A Ana Mª Plata, des de petita, li ha agradat el món empresarial i ara que ja està a punt d'acabar la carrera d'ADE, encara l'interessa més.
+ Dades


Nom i cognoms: Ana Mª Plata Díaz
Lloc de naixement: Granada
Edat: 21 anys
Formació realitzada:
4t de la Llicenciatura d'ADE a la Facultad de Ciencias Económicas y Empresariales de Granada.

Per què et vas decantar per aquesta carrera?

Des de sempre m'havia cridat l'atenció el món dels negocis i la seva gestió, en gran manera per les vivències i llargues converses amb el meu pare, que va formar una empresa ja fa uns anys, així que, de forma molt natural, em va fer partícip dels seus projectes i objectius. A mi m'agradava escoltar-lo fonamentalment per la il·lusió i l'entrega que hi posava i que d'alguna manera em va anar transmetent, a la qual cosa cal afegir que al centre on estudiava van fer una xerrada informativa sobre les diferents carreres i les seves possibles sortides laborals, i els estudis que, sense cap mena de dubte, m'agradaven més van ser els d'ADE.

Tenies clar que volies anar a la universitat i estudiar la Llicenciatura d'ADE?

Sí, però no sabia si fer ADE o Econòmiques, perquè no disposava de suficient informació sobre els continguts de les dues possibilitats i en què es basaven les seves diferències.

Què t'està semblant el que portes de curs?

Molt fructífer perquè l'estic veient més proper a la realitat empresarial, de fet, en una assignatura hem hagut de desenvolupar una idea de negoci per formar una empresa i simular els diversos procediments per a la seva constitució.

Quins hàbits o estratègies d'estudi has canviat o reorientat?

He hagut d'implantar la recerca d'informació addicional, la preparació de presentacions amb ordinador, el fet de treballar en grup…

Quines són les matèries que més t'agraden? I les que menys?

Entre les que més m'agraden destaquen les assignatures de comptabilitat i economia i les que menys, les del departament de Mètodes quantitatius per a l'Economia i l'Empresa, per l'ús de la inferència estadística.

Què vols fer quan acabis els estudis?

Estic dubtant sobre fer les pràctiques en una empresa o en una institució financera, o continuar estudiant i fer un màster o estudis de postgrau.

Des del teu punt de vista…


Els aspectes positius dels estudis d'ADE són...

La gran preparació que et proporcionen per a un futur laboral, és una carrera que fomenta l'aprenentatge d'expressar-se en públic i proporciona coneixement sobre una gran diversitat de matèries.

I els negatius?

Entre els aspectes negatius destacaria l'elevat contingut teòric amb relació a la part pràctica, penso que s'hauria de donar més importància a aquesta última.

Consell a un futur estudiant de la Llicenciatura d'Administració i Direcció d'Empreses.

Molta serenitat, perquè amb esforç i ganes pots arribar on vulguis, amb il·lusió tot resulta més amè.