Cursos Relacionats

Grau en pilot d'aviació comercial i operacions aèries

Pilot d'aviació comercial i operacions aèries

Grau en pilot d'aviació comercial i operacions aèries
Solca els aires amb el grau en pilot d'aviació comercial i operacions aèries.
Descobreix aquest nou grau oficial, coneix tot el que podràs arribar a aprendre cursant-lo i les sortides professionals al teu abast.
La titulació

El grau en pilot d'aviació comercial i operacions aèries  pertany a la branca de coneixement d'Enginyeria i Arquitectura i té una durada de 4 anys, 240 crèdits.

Estudiant aquest grau aprendràs a fer funcionar un avió i coneixeràs altres activitats pròpies de l'àrea d'operacions de vol d'una companyia aèria com les lleis, les normes, els mètodes recomanats i els procediments que permeten que l'aeronau s'enlairi correctament. També t'ensenyaran a aplicar els principis de la física que intervenen en la dinàmica del vol, la seva eficiència i la seva estabilitat, així com comprendre els fenòmens atmosfèrics i els seus efectes sobre les naus. Seràs capaç d'interpretar els sistemes d'informació geogràfica i identificar els factors que poden alterar el funcionament normal del cos humà durant el vol.


El teu perfil

Si vols ser pilot d'aviació comercial i operacions aèries és evident que no t'han de fer por les altures i t'ha d'agradar volar. No obstant això, també és important que siguis capaç d'actuar sota pressió i que posseeixis pensament abstracte i argumentació lògica per resoldre situacions complexes. A més a més, és recomanable que tinguis un bon nivell en física i matemàtiques i que se't donin bé els idiomes, especialment l'anglès.Mercat laboral

Com a pilot d'aviació comercial i operacions aèries podràs treballar tant en el sector públic com en el privat, duent a terme operacions de vol o gestionant operacions aèries com a responsable de l'àrea d'operacions, de qualitat, d'operacions de vol i de terra o d'instrucció de tripulacions. També podràs exercir dins el camp de la docència i la investigació. 

ACCÉS

Podràs accedir a aquesta carrera des de:

Qualsevol modalitat de Batxillerat. Has de tenir en compte les matèries específiques de la selectivitat en cas que necessitis assegurar la teva nota d'accés.

Formació professional

Cicles formatius de grau superior. Si has de fer la prova específica de la selectivitat, tingues presents les assignatures que ponderen segons la branca de coneixement de la carrera que vols cursar.

Recorda que, en cas que hi hagi empat de notes, tindràs preferència d'accés si has cursat un cicle formatiu que correspongui a la branca de coneixement de la titulació.

 

En aquest enllaç podràs veure els cicles relacionats amb la branca de coneixement d'enginyeria i arquitectura a la qual pertany el grau pilot d'aviació comercial i operacions aèries.

PLA D'ESTUDIS

Aquestes són algunes de les assignatures bàsiques i obligatòries del Grau en Pilot d'aviació comercial i operacions aèries (poden variar en funció de la universitat):

 • Introducció a l'economia
 • Principis bàsics de la física
 • Principis del voI I
 • Meteorologia bàsica
 • Navegació general
 • Comunicacions IFR
 • Comunicacions VFR
 • Instruments avançats de l'avió
 • Legislació de la navegació aèria
 • Gestió d'aeroports
 • Planificació del vol
Estudis relacionats

Oficials
Titulacions universitàries i cicles formatius de grau mitjà i superior.

No oficials
A Educaweb podràs trobar altres cursos i seminaris relacionats amb el transport i la logística i el personal de ports i aeroports.