Cursos Relacionats

Formació professional per a l'ocupació

Coneix la formació per a l'ocupació

Formació professional per a l'ocupació
Si tens entre 16 i 65 anys, estàs inscrit a l'INEM o a les Oficines de Treball de la teva comunitat i vols formar-te, la Formació professional per a l'ocupació t'interessa.
La Formació professional per a l'ocupació és tant per a persones desocupades, que cerquen feina, com per a aquelles que treballen, però que volen ampliar les seves competències.
Què és la Formació professional per a l'ocupació?

Són cursos teoricopràctics destinats a totes aquelles persones més grans de 16 anys, desocupades o no, que o bé cerquen un treball i precisen formar-se, o bé desitgen ampliar les seves competències.

Aquesta formació està desenvolupada pel Pla Nacional de Formació i Inserció Professional i finançada conjuntament pel Fons Social Europeu i les Conselleries de Treball de les diferents comunitats autònomes.

La Formació professional per a l'ocupació engloba la Formació Professional ocupacional, que és per a les persones que estiguin desocupades, i la Formació contínua, que és per a aquelles que estiguin treballant.


Què he de fer per apuntar-me?

Pots realitzar els cursos de la Formació professional per a l'ocupació si tens entre 16 i 65 anys, independentment de la teva formació prèvia i de la teva situació laboral. L'únic requisit és que estiguis inscrit a l'INEM o a les Oficines de Treball de la teva comunitat autònoma.

Si estàs interessat a realitzar aquest tipus de formació hauràs de dirigir-te a l'oficina de feina que et correspongui per informar-te dels passos que has de seguir.

Una vegada escollit el curs que vols fer, t'has de dirigir al centre de formació que l'imparteix.

Segons la temàtica del curs, pot ser que hagis de passar unes proves de selecció o que et demanin uns requisits d'accés específics.


 
Tipologia

Formació Professional ocupacional

L'oferta de la formació professional ocupacional són cursos totalment gratuïts, destinats a treballadors en situació d'atur amb el propòsit de proporcionar-los les competències professionals necessàries, incloent formació teòrica i la possibilitat de realitzar pràctiques en empreses. Es caracteritzen per tenir una oferta formativa d'especialitats molt àmplia en tots els sectors econòmics.

També hi ha cursos centrats en formar i ocupar persones sense feina, mentre participen en un projecte públic relacionat amb la conservació i la restauració del patrimoni i del medi ambient. Aquests estudis es duen a terme a través de diferents programes i tenen la finalitat de facilitar la incorporació al mercat laboral en aquests àmbits concrets.

 

Formació Contínua

Destinada a la persona que està treballant i vol ampliar les seves competències transversals.