Estudiar a l'estranger

Una immersió lingüistica i cultural

Estudiar a l'estranger
L'anglès és l'idioma escollit per més del 90% dels joves que estudien a l'estranger.
En aquest país els idiomes no se'ns donen gaire bé en general, així ho va confirmar l'estudi realitzat pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) en el qual s'afirma que la majoria dels espanyols no parla cap idioma estranger. Una manera de millorar el nostre coneixement dels idiomes i modificar les estadístiques és fent l'ESO o el batxillerat en un altre país.


Tot i que són moltes les llengües que no sabem i que podem aprendre, l'anglès és la predominant. Segons l'Agrupació Educativa de Cursos Acadèmics a l'Estranger (AECAE), el 96% dels joves que fan un curs escolar fora el fan per aprendre la llengua de Shakespeare.

Actualment, els Estats Units és el destí preferit, especialment per la baixada del dòlar respecte de l'euro, concretament, un 62% dels alumnes espanyols que decideixen anar a estudiar a l'estranger escullen els Estats Units; el 20% escull Irlanda i el 12%, el Regne Unit.

De tots els nois i noies que van a estudiar fora, els primers són de Madrid, seguits dels joves d'Andalusia, Catalunya i el País Basc.