Cursos Relacionats

Com preparar els exàmens?

Prepara bé els exàmens

Com preparar els exàmens?
Si encara no has començat a preparar-te per als exàmens, t'aconsellem que ho facis ja, perquè deixar-ho tot per a l'últim moment no és el més aconsellable.
Les recomanacions que et donem a continuació serveixen per a tot tipus d'examen, independentment de si estàs cursant una titulació universitària o un cicle formatiu.
Des d'un principi

La millor manera de portar bé una assignatura a l'hora d'examinar-se i no haver d'empollar com un boig a l'últim moment és posar-t'hi des de l'inici de curs.

Per a molts aquest consell és impossible de seguir, en primer lloc, perquè a més d'estudiar també cal fer treballs i és clar, el dia no dóna per a tant. I en segon, perquè pocs estudiants comencen a repassar des del primer moment.

És cert, el dia té 24 hores, 8 de les quals són per dormir i durant les 12 hores restants hem d'anar a classe, fer treballs, fer esport, tenir una mica de vida social, menjar, sopar... ufff el dia no té prou hores. Això és més una sensació que una realitat, perquè si t'organitzes bé, podràs fer-ho tot.

Tingues en compte que quan et diem que cal estudiar des del primer moment, ens referim a revisar els temes impartits cada dia, passar-los a net si és necessari, fer esquemes, resums, notes al marge, subratllats... d'aquesta manera aniràs processant els diferents continguts i podràs resoldre qualsevol dubte que se't plantegi... dedica-hi com a màxim unes dues hores, sempre en funció de les assignatures.

 

 
+ info
 
Uns dies abans

Durant els dies previs als controls la teva vida no ha de canviar, és important que vegis els teus amics, que facis esport, que dormis les teves 8 hores... Com que has anat estudiant des del primer moment, ara no hauràs d'empollar i només hauràs de repassar la matèria.

La planificació de l'estudi dependrà del nombre d'exàmens que tinguis, del volum total de continguts i del temps de què disposis; considera com a mínim un dia per prova.

La primera matèria que cal estudiar es correspondrà amb l'últim examen que tinguis, i així successivament. D'aquesta manera tindràs frescos els coneixements dels primers exàmens.

A l'hora d'estudiar, és important que descansis cada hora i mitja de treball intens.

Quan ja hagis començat les proves, és recomanable que el dia anterior tornis a repassar els continguts d'una manera més relaxada, amb la finalitat de refrescar la memòria.

Si veus que estàs nerviós, t'aconsellem que intentis relaxar-te fent una activitat totalment diferent, com anar al cinema, al teatre, al gimnàs, a jugar un partit de bàsquet, el que vulguis, sempre que t'ajudi a airejar-te.


El dia

El dia de l'examen ja ha arribat, sobretot molta calma. Has estudiat i t'ho saps, així que tranquil.
A l'hora de fer la prova, no tot és saber-s'ho, també cal expressar-ho correctament, de manera estructurada i ben argumentada, amb bona lletra i sense faltes d'ortografia...

1r. Has de llegir amb atenció la pregunta per saber què se't demana i, a partir d'aquí, fer un esquema breu amb els punts a tractar. Si no planifiques la resposta, pot ser que se t'oblidi posar alguna cosa o que te'n recordis a l'últim moment i et vegis obligat a afegir-ho en una cantonada del full de qualsevol manera.

2n. És recomanable que utilitzis de manera oportuna el vocabulari i els tecnicismes propis de cada matèria.

3r. Repassa amb deteniment els continguts abans de l'entrega, sempre tenint en compte el punt de vista del professor.