Cursos Relacionats

Treballar a l'estiu

Treballa a l'estiu

Treballar a l'estiu
Si el curs t'ha anat bé, l'estiu és un bon moment per posar-te a treballar, ja que les classes s'han acabat, tens temps lliure i, a més, és una bona oportunitat per agafar experiència laboral.
Dedicar l'any a estudiar i centrar-te a aprendre i destinar les vacances a treballar és una opció cada cop més acollida pels joves. A l'estiu s'amplien les ofertes de feina per la gran afluència de turisme que visita el nostre país o perquè és temps de vacances i mentre tu vols treballar altres prefereixen prendre's un descans. Abans de posar-te a buscar, és necessari que et facis una sèrie de preguntes perquè et sigui més fàcil decidir-te per una oferta o una altra.
Per què vols treballar?

Pot ser que necessitis treballar perquè no tens un euro a la butxaca i, és clar, necessites diners per a les vacances, els petits capricis o per pagar-te els estudis l'any vinent… Tot i que també pot ser que el teu objectiu sigui el d'adquirir experiència a través d'unes pràctiques laborals relacionades amb el que estàs estudiant o estudiaràs.


On vols treballar?

Treballar durant els mesos d'estiu no significa, obligatòriament, haver de quedar-te a casa, ja que pots buscar feina en alguna altra localitat de la teva mateixa província o d'una altra comunitat autònoma, o bé anar a l'estranger. Però potser no vols allunyar-te de la família i els amics i prefereixes quedar-te al teu municipi o rodalies.

El tipus de feina que pots fer també és molt variada, pot estar relacionada amb els teus estudis o no, el que és important és que amb aquesta feina adquiriràs una sèrie de competències professionals molt importants per a la teva futura professió.Quin horari pots fer?

Jornada partida: fas les 8 hores diàries, però no de forma seguida, sinó que tens un temps per dinar i potser també per descansar.

Jornada intensiva: treballes totes les hores seguides.

Mitja jornada: treballes 4 hores diàries.

Treballar per hores: fas unes hores al dia o a la setmana, cosa que et permet combinar la feina amb altres activitats o ocupacions.