L'Estudiant del CFGS de So

Cicle formatiu de grau superior en So

L'Estudiant del CFGS de So
Nacho Fernández està estudiant el curs de Tècnic Superior en So a CIDISI-RTV (Escuela de Imagen, Sonido e Informática de Asturias), a Noreña.
+ Dades

Nom i cognoms: Nacho Fernández Morán
Lloc de naixement: Lleó
Edat: 20 anys
Formació:
Batxillerat.
Vaig començar la carrera d'd'Enginyeria d'Informàtica a la Universidad de León, però després de dos anys la vaig deixar pel so. I actualment estic estudiant al CIDISI-RTV (Escuela de Imagen, Sonido e Informática de Asturias).

Per què vas escollir el cicle formatiu de grau superior en So?

Vaig escollir aquest cicle perquè el que més m'agrada és la música, m'encanten els concerts i em crida l'atenció tot aquest món; a més, m'agradaria treballar en un estudi de gravació. Resumint: per estar treballant en un ambient relacionat amb la música.

Per què vas canviar la universitat per l'FP?


Vaig escollir FP perquè a la universitat, en la qual vaig estar 2 anys, no em va anar gaire bé i, a més, els estudis no em van convèncer. En canvi, aquest mòdul sí que m'ha convençut i m'ha agradat molt. La FP és molt més assequible que la universitat (per a mi) i més pràctica. A més, m'he adaptat perfectament, sense problemes.

Què t'ha semblat el que portes de curs?


És el que m'esperava i no m'ha decebut gens, fins i tot en algunes coses m'ha sorprès, ja que no hi veig una feina, sinó un entreteniment o una afició.

Quins hàbits o estratègies d'estudi has canviat o reorientat?


Doncs jo crec que cap, ja que vaig tenir la sort de venir de la universitat, després de 2 anys, i vaig començar aquest curs que, encara que amb un ritme d'estudi molt alt, no em va costar gens adaptar-me, però penso que la clau, sens dubte, és l'estudi diari de les matèries i també practicar molt amb els equips, ja que és un mòdul molt pràctic.

Quines matèries t'agraden més? Quines t'agraden menys?


Les que m'agraden d'aquest primer any són Sistemes Tècnics, on coneixes tot sobre els equips que farem servir quan comencem a treballar; Taller, per aprendre a usar de forma pràctica aquests equips (soldar cables, etc.); i So en Produccions Audiovisuals, és molt interessant i curiós veure com està muntat el so a la televisió o al cinema.

Crec que les que menys m'agraden són les que no tenen a veure amb el tema pròpiament del so, com són FOL (Formació i Orientació Laboral) i RET (Relacions en Entorns de Treball), tot i que són molt importants per saber com funciona el món laboral. Hi ha altres assignatures, en relació amb el so, però que m'agraden menys que les altres; són aquelles relacionades amb els mitjans de comunicació, com pot ser Ràdio, potser perquè és molt monòtona. Però tampoc hi ha una assignatura que digui que no m'agrada.

Què vols fer quan acabis els estudis?

Doncs, en un principi, la idea que tinc ara com ara -que pot canviar l'any vinent a mesura que vagi coneixent més camps d'aquest món- és començar per la sonorització de directes, concerts, etc. I, després, quan tingui experiència en això i, per descomptat, diners per fer-ho, vull muntar un estudi de gravació, però a poc a poc.

Des del teu punt de vista…


Els aspectes positius del cicle formatiu de grau superior en So són…

Per a mi, el que té de bo és que és molt pràctic, que s'adiu amb els meus gustos i que no és massa teòric, i la teoria que fem la veus clarament com una aplicació pràctica.

I quins són els aspectes negatius?

Suposo que els aspectes negatius els veuré quan m'incorpori al món laboral, però ara mateix no veig cap aspecte negatiu significatiu.

Consell a un futur estudiant del grau superior en So.


Sobretot que li agradi, això és força vocacional i, si no t'agrada… un se n'acaba cansant. En especial, tenir moltes ganes d'estudiar, d'aprendre i de treballar.