Acupuntor

Un professional de medicina alternativa

Acupuntor
L'acupuntura és la tècnica terapèutica que consisteix a introduir agulles en punts determinats del cos humà.
Et presentem aquesta professió i t'expliquem què cal estudiar per exercir l'acupuntura.
Funcions

Els coneixements de l'acupuntor provenen de la medicina tradicional xinesa, que distingeix cinc òrgans (cor, pulmó, melsa, fetge, ronyons) i set entranyes (vesícula biliar, estómac, intestí prim, intestí gros, bufeta, i tres focus o zones de reescalfament).

La funció principal d'aquest professional és diagnosticar la malaltia per poder aplicar el tractament corresponent i alleujar i guarir el pacient. El diagnòstic també fa una funció preventiva, en cas de detectar a temps altres malalties.


Mercat laboral

Com a professional de l'acupuntura podràs treballar per compte propi o per compte d'altri, juntament amb altres especialistes, en una clínica dedicada a medicines alternatives o bé crear la teva pròpia consulta.


ACCÉS

Encara que els estudis sobre aquesta matèria no estiguin regulats per la llei al nostre país i no hi hagi cap títol universitari específic, existeixen escoles universitàries i acadèmies que imparteixen aquesta especialitat i que fins i tot tenen convenis amb universitats de la Xina.

Si vols treballar d'acupuntor, has de fer cursos especialitzats en acupuntura. A més, és recomanable cursar la carrera de Medicina, Infermeria o Fisioteràpia, perquè permeten tenir els coneixements necessaris d'anatomia, patologia i fisiologia.