Cursos Relacionats

Xarxes socials professionals

Troba feina a través de les xarxes socials

Xarxes socials professionals
Les xarxes socials són portals on amics i coneguts poden compartir virtualment tot allò que fan quotidianament o els crida l'atenció.
Saps quant i com et poden ajudar les xarxes socials a trobar una feina? I els seus pros i contres? Doncs t'ho expliquem a Qestudio, no t'ho perdis!


Les xarxes socials et permeten ampliar els teus cercles d'amics, trobar antics companys de l'institut o de la universitat i també trobar feina. Ens centrarem en aquest últim aspecte, en la recerca d'ocupació a través de les xarxes socials.
Xarxes socials professionals

Existeixen diferents xarxes socials professionals, les més utilitzades són:

 


En què consisteixen?

Són portals on els usuaris insereixen els seus currículums i, a més a més, defineixen el que poden aportar laboralment, els seus punts forts, les seves competències...

A aquestes xarxes, hi accedeixen les persones que volen trobar feina o canviar d'ocupació i els empresaris que desitgen incorporar algun treballador o cercar clients i aliats.


Consells

Tingues en compte que hi ha unes normes d'etiqueta bàsiques com:


  • No enviar missatges a gaires persones alhora.
     
  • Mantenir un perfil actualitzat i cuidar els contactes.
     
  • No col·leccionar contactes, ni tenir la teva carpeta plena de gent que no coneixes.

Pros i contres

 

AVANTATGES

Mantenir el contacte amb els teus companys d'institut i/o universitat et pot ser de gran utilitat, ja que és possible que quan s'assabentin de l'existència d'alguna vacant pensin en tu i t'ho comentin.

Les empreses també recorren a aquestes xarxes a la recerca de futurs professionals, pel que si mantens el teu perfil actiu amb informació interessant, és probable que els responsables de recursos humans es fixin en tu.

 

DESAVANTATGES

Com t'hem comentat anteriorment, les empreses també entren en aquestes xarxes socials, per la qual cosa des del primer moment has de determinar la privacitat de certes informacions i controlar amb atenció el que sigui públic.