Cursos Relacionats

Fires de feina

Deixa't veure a Internet

Fires de feina
Anar a una fira de treball et pot ajudar a trobar feina o assabentar-te de com està el mercat laboral.
Què són les fires de feina?

Les fires de feina estan organitzades, majoritàriament, per les universitats i les empreses de selecció. Es tracta d'un punt de trobada entre les empreses i els candidats. Les primeres volen descobrir candidats que tinguin el perfil que busquen i els candidats, moltes vegades estudiants dels últims cursos o recent titulats, volen trobar el seu primer treball o fer contacte.

En aquests esdeveniments, els candidats tenen la possibilitat d'entregar directament els seus currículums als departaments de recursos humans de les diferents empreses i, aquestes, per la seva banda, es donen a conèixer i presenten els seus productes. També, hi ha empreses que realitzen proves de selecció en aquestes trobades entre tots els joves que es presenten.
Algunes fires estan més enfocades a donar eines als candidats per a que siguin més àgils en la seva cerca de feina.


A qui es dirigeixen?

A les fires de feina, normalment hi assisteixen recent titulats o estudiants que estan a punt de titular-se i vole trobar la seva primera feina.

Això no significa que no hi puguis assistir si aquest no és el teu cas. Les fires de feina són espais oberts a qualsevol persona que estigui buscant feina. Ja sigui perquè es troba en situació d'atur o perquè vol millorar la seva feina actual, a més, has de tenir en compte que normalment són gratuïtes.

Si estàs en els primers anys dels teus estudis o encara t'estàs plantejant quins estudis faràs, una bona forma de posar-te al dia i  resoldre els teus dubtes és assistint a aquestes fires, que són molt interessants perquè pots anar veient el tipus d'ofertes laborals disponibles en el mercat i el perfil professional que busquen les empreses, entre molts altres aspectes.Fires destacades
+ Info
Què hi trobaràs?

A les fires de feina es realitzen diferents activitats i amb finalitats molt diverses: millorar la candidatura, conèixer a les empreses, conèixer les possibilitats laborals dels diferents sectors, entrar en contacte amb les empreses,...

Algunes de las activitats que hi pot haver són:
 

  • Xerrades sobre com trobar feina.
  • Xerrades informatives per a treballar a l'estranger.
  • Tallers per ajudar a millorar el currículum.
  • Tallers per fer a les persones més empleables
  • Tallers o xerrades sobre com trobar feina a través d'Internet.
  • Sessions d'orientació laboral.
  • Sessions amb empresaris i les seves experiències.
  • Possibilitat de contactar amb persones de recursos humans de les empreses.
  • ...