Cursos Relacionats

La professional de Química

Laura Maza treballa en una empresa dedicada a la seguretat alimentària

La professional de Química
"La carrera de Química es basa a obtenir els coneixements sobretot teòrics de la matèria en qüestió, però no et prepara en absolut de cara a la vida laboral."
Laura Maza Mirones, santanderina de 33 anys, és Llicenciada en Química per la Universidad de Salamanca, i ara treballa en una empresa dedicada a la seguretat alimentària.

Creus que la carrera t'ha preparat prou a l'hora de llançar-te al món laboral?
No, la carrera es basa a obtenir els coneixements sobretot teòrics de la matèria en qüestió, però no et prepara en absolut de cara a la vida laboral. Si t'ho busques tu, amb una actitud segura i sabent el que fas, magnífic, però si no, la carrera no t'ofereix cap ajuda en aquest sentit.

Què consideres que es valora d'un titulat en Química a l'hora de trobar feina?
En el meu cas es valorava molt més una experiència prèvia o els idiomes, que la pròpia titulació, per la qual cosa vaig arribar a la conclusió que avui dia només amb una titulació universitària no es va enlloc, i que són els idiomes (ja que l'experiència serà difícil d'obtenir abans d'acabar la carrera), juntament amb una formació més especialitzada paral•lelament a la carrera, els que marquin la diferència, i fins i tot poden arribar a ser més valorats que la pròpia carrera, ja que d'universitaris n'hi ha molts, massa.


Consell a un futur estudiant...

El meu consell és, per tant, que tracti de formar-se sobre aspectes més específics i pràctics mentre estudia la carrera, especialment els idiomes; si pot marxar a l'estranger amb una beca Erasmus, endavant, que s'ho plantegi com un objectiu molt important, i si no és possible, sempre pot marxar pel seu compte, com vaig fer jo, i aprendre allà l'idioma mentre treballa i adquireix experiència. Gràcies a això, jo ara sé francès i anglès.

RADIOGRAFIA

En què consisteix la teva feina?
Treballo per a una empresa petita de seguretat alimentària, que està començant a ficar-se amb el tema de l'aigua. Els seus clients són bars, restaurants, hotels, o qualsevol establiment on es realitzi manipulació d'aliments. L'empresa té un laboratori, de moment poc utilitzat, en el qual també s'analitzen vins i licors. Imparteixen cursos presencials de manipulació d'aliments i d'altres a distància.

La meva feina, de moment (fa poc que hi treballo), és impartir cursos sobre manipulació d'aliments i cercar informació per ajudar a acabar el manual de legionel•la, ja que també en farem cursos en un futur pròxim. Després espero anar fent més coses noves.

Eines o materials que utilitzes en la teva feina.
Les eines que utilitzo de moment són: un PC amb accés a Internet per cercar informació i un manual per impartir els cursos de manipulació.

Condicions de treball.

  • Horari
    De dilluns a divendres de 16h a 20h
  • Salari
    La meva remuneració econòmica anual bruta oscil•la entre els 6.000 i 12.000 euros.